Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία στον κόσμο: 200 εκατ. άνθρωποι χωρίς δουλειά - iefimerida.gr

Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία στον κόσμο: 200 εκατ. άνθρωποι χωρίς δουλειά

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία παγκοσμίως- πάνω από 200 εκατ. άνεργοι!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρεκόρ ανεργίας θα έχουμε παγκοσμίως το 2013, με 202 εκατομμύρια ανέργους σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 199 εκατ ανέργων που σημειώθηκε το 2009.

Η ΔΟΕ, επισημαίνει ότι πέρα από την αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας το 2013, το 2014 θα σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, η οποία υπολογίζεται γύρω στα 3 εκατομμύρια ανέργων επιπλέον. Οι μετρήσεις αυτές, δείχνουν ότι η οικονομική κρίση έχει στερήσει την εργασία σε 28 εκατ. ανθρώπους από την αρχή της κρίσης.

Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την κρίση είναι οι νέοι, με τις έρευνες να δείχνουν ποσοστό ανεργίας στους νέους το 2012 12,6% και το 2017 αναμένεται ότι θα φτάσει το 12,9%, ενώ σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «73,8 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι σ' όλο τον κόσμο και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας είναι πιθανόν να σπρώξει άλλο μισό εκατομμύριο νέους στην ανεργία ως το 2014».

Σήμερα 35% των άνεργων νέων είναι χωρίς απασχόληση εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 28,5% το 2007, χωρίς να βρίσκονται ούτε στο σχολείο, ούτε σε κάποια επαγγελματική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ