Aναστάτωση στον πολιτισμό: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις θεάτρων, μουσείων, φορέων - iefimerida.gr

Aναστάτωση στον πολιτισμό: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις θεάτρων, μουσείων, φορέων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρη αλλαγή στο άνυδρο τοπίο του Πολιτισμού αναμένεται να φέρουν οι προτάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που δημιουργεί ουσιαστικά 5 διογκωμένους ενιαίους φορείς: ορχηστρών, ιστορίας λαογραφίας, μουσείων τέχνης Θεσσαλονίκης, οπτικοακουστικών, σχολής Τεχνών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, οι εισηγήσεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν δυσλειτουργίες αφού μεταξύ άλλων προτείνεται η συγχώνευση:

Επιπλέον: προτείνεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, η κατάργηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και οι αρμοδιότητές του πάνε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Το περίφημο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μεταφέρεται σε έναν ενιαίο φορέα οπτικοακουστικών με την Ταινιοθήκη. 15 ιστορικά λαογραφικά μουσεία μεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μια στιγμή που οι δήμου δοκιμάζονται και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε βασικές ανάγκες. Ταυτόχρονα η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ) υπάγεται στην ΥΣΜΑ (Υπηρεσία συντήρησης αρχαιοτήτων και μνημείων).
Αυτό είναι μέρος των προτάσεων που συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό έγγραφο που έφτασε στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 7 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής. Το μόνο βέβαιο πως οι αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι καθόλου μικρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ