Νίκη Γκρούεφσκι στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ - iefimerida.gr

Νίκη Γκρούεφσκι στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νικητής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ αναδείχθηκε ο κυβερνών δεξιός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ αύξηση παρουσίασε το ποσοστό της αντιπολίτευσης.

Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 38,98% και εκλέγει 56 βουλευτές (περίπου 48% είχε αποσπάσει στις προηγούμενες εκλογές, πριν από τρία χρόνια και είχε εκλέξει 63 βουλευτές), έναντι 32,78% που εξασφαλίζει η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα και 42 βουλευτές (περίπου 22% στις προηγούμενες εκλογές και 27 βουλευτές).

Τα μικρότερα σλαβομακεδονικά κόμματα που συμμετείχαν αυτόνομα στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσαν πολύ μικρά ποσοστά και δεν θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων επικράτησε το συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 10,24 % και 15 έδρες και ακολουθεί το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,90% και 8 έδρες, ενώ ποσοστό 2,67% και 2 έδρες έλαβε το νεοσύστατο αλβανικό κόμμα του δημάρχου της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ