Αυτό είναι το πιο λεπτό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πιο λεπτό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ [εικόνες]

Αυτό είναι το πιο λεπτό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το CST-01 είναι το πιο μικροσκοπικό ρολόι του κόσμου έχει πάχος μόλις 0,80 χιλιοστά και ζυγίζει με το ζόρι 12 γραμμάρια, περίπου όσο ένα μικρό νόμισμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε gadgets ιστοσελίδα slashgear.com, δεν πρόκειται για ρολόι μικρής ποιότητας καθώς διαθέτει οθόνη τεχνολογίας e-ink η οποία μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει, ενώ φορτίζει χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία «μικροενεργειακών κυττάρων» (micro energy cells).

Αυτό είναι το πιο λεπτό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Central Standard Timing (CST), ενώ ο μικροσκοπικός του μηχανισμός είναι προϊόν της SEIKO.

Απαιτούνται μόλις 10 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση, ενώ, το ρολόι υπολογίζεται ότι μπορεί να αποφορτιστεί και να επαναφορτιστεί 10.000 φορές. Η διάρκεια ζωής του φτάνει τα 15 χρόνια.

Αυτό είναι το πιο λεπτό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Το κόστος απόκτησής του, μέσω παραγγελιών στο Διαδίκτυο, δεν ξεπερνά τα 129 δολάρια.

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Central Standard Timing (CST). Τόσο η κατασκευή όσο και η συναρμολόγηση του ρολογιού γίνεται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ