Ο Μίχαλος ζητάει από τον Στουρνάρα να πάρει πίσω τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Ο Μίχαλος ζητάει από τον Στουρνάρα να πάρει πίσω τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα

Ο Μίχαλος ζητάει από τον Στουρνάρα να πάρει πίσω τον φόρο πολυτελείας από τα αυτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χαριστική βολή που θα φέρει το τέλος στην ήδη χειμαζόμενη αγορά αυτοκινήτων», θεωρεί τον φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον καλεί να μην εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο «θα φέρει νέα λουκέτα και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίχαλος, τονίζει ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια, ο συνδυασμός της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών και της κατακόρυφης αύξησης φόρων και τελών στα αυτοκίνητα, έχει ως αποτέλεσμα την εξαΰλωση των πωλήσεων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, με συνέπεια να έχουν χαθεί περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας και να έχουν κλείσει χιλιάδες σημεία πώλησης τόσο των επίσημων δικτύων όσο και ανεξάρτητων εμπόρων σε όλη τη χώρα», με την ΚΕΕΕ να θεωρεί ότι ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, όχι μόνο δε θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων που επιθυμεί το κράτος, αλλά θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι για το 2013 χάθηκαν πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας, λόγω των 700.000 οχημάτων που τέθηκαν σε ακινησία, ενώ από τον φόρο υποτέλειας εισπράχθηκαν μόλις 2,2 εκατ. ευρώ από το 70 εκατ. που αναμένονταν.

Κλείνοντας, η επιστολή επισημαίνει ότι «τα αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού υπόκεινται σε υψηλά τέλη κυκλοφορίας, σε φόρο πολυτελείας, αποτελούν τεκμήριο εισοδήματος υψηλότερο κατά πολύ από την πραγματική τους αξία και το κόστος χρήσης τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ