Κιμ Ντοτκομ: Μετά το Mega Upload ιδρύει καινούρια υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων - iefimerida.gr

Κιμ Ντοτκομ: Μετά το Mega Upload ιδρύει καινούρια υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων

Ο ιδρυτής του Mega Upload ιδρύει καινούρια ιστοσελίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κατηγορούμενος ιδρυτής του Megaupload Κιμ Ντοτκομ, ίδρυσε μία νέα file-sharing ιστοσελίδα που υπόσχεται μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και αψηφά τους εισαγγελείς των ΗΠΑ, που τον κατηγορούν για τη διευκόλυνση της μαζικής διαδικτυακής πειρατείας.

Ο επιχειρηματίας παρουσίασε το «Mega» σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Ζηλανδία το βράδυ της Κυριακής, που ήταν και η επέτειος της σύλληψής του για το Megaupload το οποίο από το 2005 ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή sites στο διαδίκτυο μέχρι να παρέμβουν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ

«Το Mega πρόκειται να είναι τεράστιο και τίποτα δεν θα το σταματήσει» δήλωσε ο Ντοτκομ στο τεράστιο στάδιο που έχει στηθεί αυλή του. Όπως δήλωσε ο Ντοτκομ, ήδη μισό εκατομμύριο χρήστες είναι εγγεγραμμένοι στο Mega στις πρώτες 14 ώρες λειτουργίας του.

Οι αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εκδώσουν τον μεγιστάνα Internet από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος είναι ελεύθερος με εγγύηση, ενώ οι εισαγγελείς λένε ότι έβγαλε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι κινηματογραφιστές και οι μουσικοί έχασαν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη νέα ιστοσελίδα, ανέφεραν ωστόσο ένα δικαστικό έγγραφο που περιλαμβάνει αρκετές υποσχέσεις που έκανε ο Ντοτκομ όταν απελευθερώθηκε με εγγύηση και σε αυτές περιλαμβάνεται η υπόσχεση να μην φτιάξει νέα Mega-upload ιστοσελίδα πριν κλείσει η υπόθεσή του νομικά.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω το Δικαστήριο ότι δεν έχω καμία πρόθεση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να επανενεργοποιήσω το Megaupload.com, ή να ιδρύσω μία παρόμοια σελίδα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας» είχε δηλώσει σε ένορκη κατάθεση ο Ντοτκομ στις 15 Φεβρουαρίου 2012.

Παράλληλα ο Ντοτκομ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από άλλους και επιμένει στη συμμόρφωση του Megaupload με τα πνευματικά δικαιώματα.

Τώρα το Mega, όπως και το Megaupload, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται μεγάλα αρχεία. Διαθέτει 50 gigabytes τηςδωρεάν αποθηκευτικό χώρο, πολύ περισσότερο από ό, τι παρόμοια προγράμματα όπως το Dropbox και το Google Drive, και διαθέτει ένα drag-and-drop εργαλείο uploading

Η βασική διαφορά είναι η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση χαρακτηριστικών για τις διαβιβάσεις δεδομένων που ο Ντοτκομ λέει ότι θα τον προστατεύσει από το νομικό δράμα που έχει με το Megaupload και κόντεψε να τον βάλει πίσω από τα κάγκελα.

Ωστόσο όσο κι αν το νέο εγχείρημα του Ντοτκομ να εξοργίσει τους εισαγγελείς και τα στελέχη της ψυχαγωγίας, δεν θα έχει καμία επίπτωση για την υπόθεση Megaupload.

Ακόμη ο Ντοτκομ αρνήθηκε ότι το νέο site σχεδιάστηκε για να προκαλέσει τις αρχές, ενώ υποστήριξε ότι το κλείσιμο του Megaupload απλά τον ανάγκασε να δημιουργήσει μια νέα και βελτιωμένη ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ