Έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι - iefimerida.gr

Έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκετο εμπορικό κέντρο The Mall λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής. Σχεδόν μία ώρα νωρίτερα, άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει σε δύο διαφορετικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι θα γίνει έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο εμπορικό κέντρo.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρχικά, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σταντ εφημερίδων κοντά στο πάρκινγκ του αχανούς εμπορικού κέντρου.

Όπως διευκρινίστηκε τελικά, μετά την έκρηξη, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στις κυλιόμενες σκάλες, στον πρώτο όροφο και μάλιστα κοντά σε υποκατάστημα τράπεζας.

Τι είπαν στο τηλεφώνημα οι δράστες

Το τηλεφώνημα έγινε στις 10 παρά πέντε το πρωί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα zougla.

Ο άγνωστος είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου και ότι θα εκραγεί σε 48 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα» φέρεται να είπε.

Εκκένωσαν το χώρο

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και το The Mall εκκενώθηκε. Τα μεγάφωνα κάλεσαν τα περίπου 200 άτομα που υπήρχαν στο κτίριο να φύγουν.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός Νερατζιώτισσα. Εκεί κάνουν στάση ο Προαστικός και το Μετρό, που σήμερα δεν λειτουργούσε λόγω απεργίας.

Στις 10 και 55 έγινε η έκρηξη.

Δύο ελαφρά τραυματίες

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα δύο ελαφρά τραυματίες, κατά πάσα πιθανότητα άτομα του προσωπικού ασφαλείας εταιρείας security του εμπορικού κέντρου. Οι δύο μετακομίστηκαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται με επιπόλαια τραύματα και θα πάρουν εντός της ημέρας εξιτήριο.

Το ευτύχημα είναι από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε φωτιά, και έτσι δεν υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές ή μεγαλύτερος κίνδυνος για θύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόμβα Mall The Mall
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ