«Βόμβες» Ανδρουλάκη κατά Πρωθυπουργού - iefimerida.gr

«Βόμβες» Ανδρουλάκη κατά Πρωθυπουργού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά του Μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε με επιστολή του ο Μίμης Ανδρουλάκης κατηγορώντας ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για «επιδεικτική αλαζονεία» και σπατάλη του «πολύτιμου κεφαλαίου εμπιστοσύνης» της κοινωνίας. Στο κείμενο του με τίτλο «Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών» ο κ.Ανδρουλάκης υποστηρίζει πως «ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης που αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης καθώς και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα τυχοδιωκτικά νοιάζεται μόνο να κάνει «ταμείο» εν μέσω χρεοκοπίας, αντί να πάρουν από κοινού μια ύστατη καταλυτική αξιόπιστη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν τα γνωστά προσχηματικά και μεταθέτουν το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων αποκλειστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: ή υιοθετείτε άκριτα το εκάστοτε τσαπατσούλικο σχέδιο δίχως κανένα λόγο στην ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική ή στις συνθήκες της ασταθούς ισορροπίας εντός και κυρίως εκτός της χώρας χρεώνεστε κάθε «στραβή», με ή χωρίς εκλογές, που μπορεί να ενεργοποιήσει την αλυσιδωτή αντίδραση της χρεοκοπίας με καταστροφικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, τη γεωπολιτική θέση της χώρας και την αναπόφευκτη βαλκανιοποίηση της».

Χαρακτηρίζει παράλληλα μη βιώσιμο το σενάριο που «ίσως φαίνεται να έχει καταλήξει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης «πρώτα ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ και μετά πολιτικές πρωτοβουλίες», ενώ ζητά την ανάληψη μίας «καταλυτικής πρωτοβουλίας» και την εξάλειψη των γελοίων, όπως υποστηρίζει, προσχημάτων του κ. Σαμαρά για πέντε μονάδες διαφορά στους φορολογικούς συντελεστές.

Τέλος ο κ.Ανδρουλάκης αναφέρεται και στις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων», παρατηρώντας ότι σύντομα θα γνωρίζουμε «αν οι πλατείες της Ελλάδας που τις χαιρετίζουμε ολόψυχα θα είναι η μαγιά για μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας».

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ