Λοβέρδος: H Ελλάδα των «κηπουρών» έλαβε τέλος - iefimerida.gr

Λοβέρδος: H Ελλάδα των «κηπουρών» έλαβε τέλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι ο ίδιος και ορισμένοι ακόμη υπουργοί προσπάθησαν να μη προσφύγει η χώρα στο Μνημόνιο αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί επέμεναν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Λούκα Κατσέλη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού αναφέρει τί ακριβώς είπε στην συνέντευξή του στη ΝΕΤ επιτίθεται στους συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για κηπουρούς οι οποίοι « κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην Υπουργού:

Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.

Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ''λλη όψη' και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθει με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δεύτερον πριν την απόφαση όμως αυτή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε.

Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα.

Ποιος όμως τους ακούει; Κανείς!!! .

Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω , γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010.

Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία . Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.

Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει ανάγκη να ορθοποδήσει η οικονομία της και να δοθεί με επιτυχία η μάχη κατά της ύφεσης, για την στήριξη της Ελλάδας και των πολιτών της.
Η μάχη αυτή προϋποθέτει ρήξεις κυρίως με εκείνους που συνήθισαν στις ευκολίες της ζωής . Κυρίως με εκείνους που «άνθισαν» πλάι σε άλλους που είχαν τη δική τους αυτοτελή και μαχητική ζωή.

Κύριοι συντάκτες – όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ