Λαγκάρντ: Να τηρηθεί το πρόγραμμα για να μην ζητηθούν νέες περικοπές - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Να τηρηθεί το πρόγραμμα για να μην ζητηθούν νέες περικοπές

Λαγκάρντ: Να τηρηθεί το πρόγραμμα για να μην ζητηθούν νέες περικοπές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι αν γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άρα υπάρξει η ορθή μεταφορά, της μείωσης του μισθολογικού κόστους, στις τιμές των προϊόντων, τότε δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διατυπώνει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέντευξή της στην Καθημερινή η κυρία Λαγκάρντ σημειώνει, όμως, ότι, εάν δεν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, εάν παραμείνουν τα γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια στην ανάπτυξη, εάν δε βελτιωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τότε για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα θα χρειαστούν και άλλες περικοπές.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ,δηλώνει ότι έχει εκπλαγεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση.

Αφήνει, ακόμη, να εννοηθεί ότι επιθυμεί να υπάρξει νέο «κούρεμα» λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι «δεσμεύθηκαν να παράσχουν, επιπλέον, ενίσχυση,επιπρόσθετη μακροπρόθεσμη στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκρίνεται και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ