Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα - iefimerida.gr

Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία, κατέληξε η μεγάλη αντιρατσιστική πορεία που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Ομόνοια με κυρίαρχο σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» και «Εξω οι νεοναζί». Αφορμή για τη μεγάλη διαδήλωση το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής βίας την προηγούμενη Πέμπτη όταν δύο νεαροί δολοφόνησαν έναν 27χρονο Πακιστανό στα Πετράλωνα.

Νωρίτερα, μέλη της πακιστανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά, κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του θύματος.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς, ενώ στη συναυλία συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Αctive Member, Υπόγεια Ρεύματα, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ανάλογα συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, με κεντρικό σύνθημα «Εξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο, σε ένδειξη συμπαράστασης, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της βρετανικής οργάνωσης «Ενωμένοι κατά του Φασισμού».

Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα | iefimerida.gr 0
Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα | iefimerida.gr 1
Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα | iefimerida.gr 2
Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα | iefimerida.gr 3
Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα | iefimerida.gr 4
Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ