ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Τι είπε η Ελένη Παπακωνσταντίνου για τον κωδικό ΚΥΝΘΟΣ 4 και τον μυστηριώδη Nissim Joseph - iefimerida.gr

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Τι είπε η Ελένη Παπακωνσταντίνου για τον κωδικό ΚΥΝΘΟΣ 4 και τον μυστηριώδη Nissim Joseph

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Τι είπε η Ελένη Παπακωνσταντίνου για τον κωδικό ΚΥΝΘΟΣ 4 και τον μυσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξαδέλφη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης που είχαν τον περιβόητο λογαριασμό με το 1,222 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα HSBC στις δικές τους ανωμοτί καταθέσεις κλήθηκαν να απαντήσουν από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε δύο κρίσιμες για την έρευνα που διεξάγεται απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης, παρόντος του κ. Σπύρου Μουζακίτη, ρώτησε την κυρία Παπακωνσταντίνου: «Ο λογαριασμός σας φέρεται να συνδέεται με ΚΥΝΘΟΣ 42 ή ΚΥΝΘΟΣ 4. Τι σημαίνει η ένδειξη αυτή;»

Και η απάντησή της ήταν: «Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με άλλο πρόσωπο φυσικό ή νομικό σε αυτό το λογαριασμό. Η ένδειξη αυτή είναι σημείο αναφοράς που συνδέεται με τη φυσιογνωμία (προφίλ) του πελάτη.

Η επόμενη ερώτηση που της τέθηκε ήταν η εξής: «Γνωρίζετε κάποιον Nissim Joseph;»

Για να απαντήσει: «Τον γνωρίζω. Πρέπει να είναι αυτός που έκανε τη σύσταση κατά το άνοιγμα του λογαριασμού στην αρχική τράπεζα το 1999».

Η κατάθεση Σικιαρίδη

Τα ίδια ακριβώς ερωτήματα τέθηκαν και στον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, η εξέταση του οποίου ακολούθησε.

Εισαγγελέας: «Ο λογαριασμός σας φέρεται να συνδέεται με ΚΥΝΘΟΣ 42 ή ΚΥΝΘΟΣ 4. Τι σημαίνει αυτό;»

Σικιαρίδης: «Αυτό είναι το όνομα του λογαριασμού. Την ένδειξη αυτή που αποτελεί ένα πελασγικό τοπωνύμιο την επέλεξα εγώ. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με άλλο πρόσωπο φυσικό ή νομικό σε αυτό το λογαριασμό.»

Εισαγγελέας: «Γνωρίζετε κάποιον Nissim Joseph;»

Σικιαρίδης: «Είναι ο επενδυτικός σύμβουλος και συνεργάτης που μας συνέστησε την τράπεζα που αναφέρω στο υπόμνημα μου, στο Λουγκάνο».

Ανεξαρτήτως αυτών, στις έγγραφες εξηγήσεις που είχαν παραδώσει νωρίτερα στους εισαγγελικούς λειτουργούς η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της είχαν επισημάνει ότι ο λογαριασμός τους στην HSBC περιέχει χρήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα. Προσκόμισαν δε και τις φορολογικές τους δηλώσεις από το 1987 για να επικυρώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Σημείωσαν τέλος, ότι ο δικός τους λογαριασμός είχε ανοιχθεί στη National Republic Bank of New York στο Λουγκάνο της Εβλετίας πριν συγχωνευθεί με την HSBC.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ