ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Τι λέει ο υπάλληλος που είδε για τελευταία φορά το CD της λίστας Λαγκάρντ - iefimerida.gr

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Τι λέει ο υπάλληλος που είδε για τελευταία φορά το CD της λίστας Λαγκάρντ

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: Τι λέει ο υπάλληλος που είδε για τελευταία φορά το CD της λίστας Λαγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι απόφοιτος Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ήταν ο συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που είδε για τελευταία φορά το CD της λίστας Λαγκάρντ, αντέγραψε -προσωρινά- τα αρχεία του και τα ανέλυσε κατ' εντολή του πρώην υπουργού. Διαβάστε τι ακριβώς κατέθεσε, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφίες του iefimerida.gr, ο κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε τα εξής: «Περί τα τέλη του έτους 2010, δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία, με ειδοποίησε η γραμματεία του κ.Υπουργού, ότι με ήθελε στο γραφείο του ο κ.Υπουργός. Πήγα στο γραφείο και ο κ.Υπουργός μου έδωσε ένα cd και χωρίς να μου εξειδικεύσει το περιεχόμενό του, μου είπε να βρω γύρω στα είκοσι μεγαλύτερα ποσά καθώς επίσης και σε ποιους αντιστοιχούν τα ποσά αυτά και να του αναφέρω επίσης το συνολικό ποσό που ήταν όλα τα αρχεία μαζί».

Τα αντέγραψε στον υπολογιστή του

Στη συνέχεια καταθέτει ότι πήρε το CD και αντέγραψε τα αρχεία του στον υπολογιστή του για λόγους ταχύτητας αλλά και για περισσότερη ασφάλεια: «Πήρα το CD και την ίδια μέρα το έβαλα στον υπολογιστή και άρχισα να ανοιγοκλείνω τα αρχεία για να δω τι γίνεται. Όταν είδα ότι ήταν πολλά αρχεία, πάνω από δύο χιλιάδες, δεν μπορώ να θυμηθώ τον ακριβή αριθμό, τα αντέγραψα στον στον υπολογιστή μου του Υπουργείου για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για λόγους ταχύτητας, και για περισσότερη ασφάλεια του CD. To CD το κλείδωσα στο συρτάρι του γραφείου μου. Έφτιαξα ένα αρχείο excel και αρχισα παράλληλα να κάνω ανάγνωση του αρχείου, να βλέπω τα ποσά και μετά να κάνω copy/paste (αντιγραφή). Κάποια στιγμή έβγαλα το σύνολο και σε δεύτερο χρόνο άρχισα να ανοιγοκλείνω πάλι τα αρχεία με την προοπτική να βρω τα ονόματα που αντιστοιχούσαν στα είκοσι μεγαλύτερα ποσά που είχα ταξινομήσει.»

Αφησε το CD στη συρταριέρα

Και συνεχίζει περιγράφοντας πως επέστρεψε το CD στη γραμματεία του Παπακωνσταντίνου αναφέροντας με λεπτομέρειες που ακριβώς το άφησε: «Μετά πάροδο κάποιων ημερών, περίπου μια εβδομάδα, κατέληξα σε είκοσι στοιχεία, έκανα μια εκτύπωση με τα γύρω στα είκοσι ονόματα, με τα μεγαλύτερα ποσά, τα έβαλα όλα μαζί στο φάκελο με το CD, έβαλα ένα αυτοκόλλητο από πάνω “από Αγγελόπουλο για Υπουργό” και τον πήγα στο γραφείο του Υπουργού, τον άφησα στο γραφείο της Γραμματείας, στη συρταριέρα της αλληλογραφίας του Υπουργού».

Το σύνολο των καταθέσεων ήταν 2 δισ. ευρώ

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο κ.Αγγελόπουλος επιβεβαιώνει όσα είπε χτες στη Βουλή ο κ.Παπακωνσταντίνου (δείτε εδώ το δημοσίευμα του iefimerida.gr) για το ύψος των καταθέσεων της λίστας:
«Ο κ.Υπουργός, με κάλεσε μέσω της Γραμματείας να πάω στο γραφείο του, δεν είμαι σίγουρος αν αυτό έγινε την ίδια μέρα. Πήγα και με ρώτησε για το σύνολο όλων των αρχείων. Εγώ του διευκρίνισα ότι τα περισσότερα αρχεία ήταν μηδενικά και ότι το σύνολο ήταν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ»

Και καταλήγει τονίζοντας ότι ο Παπακωνσταντίνου του είπε να διαγράψει ότι έφτιαξε και ότι δεν έκανε ο ίδιος το αντίγραφο του CD: «Ο κ.Υπουργός μου είπε: “ωραία, ό,τι δούλεψες διέγραψέ το”. Εγώ διέγραψα τα δύο αρχεία, δηλαδή το excel που είχα φτιάξει και το folder (φάκελο) με τα πολλά αρχεία. Ο κ.Υπουργός ουδέποτε έδωσε εντολή σε εμένα να αντιγράψω τα αρχεία σε memory usb stick και εγώ ο ίδιος δεν αντέγραψα ποτέ τα αρχεία αυτά. Έκτοτε εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον Αγγελόπουλο να τους πει αν θα μπορούσε να θυμηθεί ποιος ήταν ο υπολογιστής όπου έκανε την προσωρινή αντιγραφή των αρχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ