«Εδώ και τώρα αποκρατικοποιήσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής» - iefimerida.gr

«Εδώ και τώρα αποκρατικοποιήσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις δεν θα αποφύγει την πτώχευση, προειδοποιεί ο νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο καθηγητής Πισσαρίδης, ανέφερε ότι ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία λόγω των τραπεζών, αλλά τελικά οι κυπριακές τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν, αφού διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια και αλλού.

Υποστήριξε ότι εκείνο που προέχει είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η ιδιωτικοποίηση εταιρειών και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενδεχομένως με την ανάθεση της είσπραξης φόρων σε ιδιώτες.

Τα μέτρα που λαμβάνονται, είπε, είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα. Ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν είναι σωστή λύση η αύξηση των φορολογιών.

Για τις εκδηλώσεις των "Αγανακτισμένων" πολιτών ο κύριος Πισσαρίδης είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ελάφρυνση των μέτρων.

Αντίθετα, σημείωσε, με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, οπότε δύσκολα θα αποφευχθεί η πτώχευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ