Παπαδημούλης: Ο Βενιζέλος αντί να δώσει εξηγήσεις ζητάει και φωτοστέφανο - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Ο Βενιζέλος αντί να δώσει εξηγήσεις ζητάει και φωτοστέφανο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση των τριών κομμάτων για προκαταρκτική μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου «μυρίζει άσχημα».

Σε σκληρό τόνο κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει για ποιο λόγο δεν κράτησε κρυφό το στικάκι όσο καιρό ήταν υπουργός, γιατί δεν γνώριζαν κάτι οι Αντώνης Σαμαράς και Φώτης Κουβέλης, ενώ υποστήριξε ότι «Η σκοπιπμότητα να φορτώσουν τα πάντα σε ένα αδίκημα στον κ. Παπακωνσταντίνου, και να πετάξουν στα σκουπίδια τη δικογραφία Πεπονη -Μουζακίτη μυρίζει άσχημα».

«Γιατί ο κ. Βενιζέλος παρίστανε τον ανήξερο;Γιατί δεν συνεγάστηκε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;Γιατί δεν ενημέρωσει τον κ. Σαχινίδη που τον διαδέχθηκε;» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος πρόσθεσε αντί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να δώσει εξηγήσεις ζητάει και φωτοστέφανο.

Επισήμανε ακόμη ότι η ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βουλή δεν έπεισε και υπογράμμισε ότι «αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του, γιατί δεν μάζεψε ούτε ένα ευρώ από τη φοροδιαφυγή επί των ημερών του και έδωσε το στικάκι στο ΣΔΟΕ με οκτώ μήνες καθυστέρηση;».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι οι βουλευτές αισθάνονται άβολα να αναλαμβάνουν το ρόλο του δικαστή απέναντι σε συναδέλφους τους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να δικάζονται από τη δικαιοσύνη, αλλά κατηγόρησε για το γεγονός τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών τονίζοντας ότι και για αυτά φέρει ευθύνες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατέληξε αναφέροντας ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο ένα μικρό δέντρο στο δάσος της φοροδιαφυγής.

Σύγκρουση με Κακλαμάνη περί φανατισμού

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απευθύνθηκε και στον Απόστολο Κακλαμάνη σχολιάζοντας την ομιλία του υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέπεται από φανατισμό και «προέτρεψε» τον πρώην πρόεδρο της Βουλής να ξαναδεί την ομιλία του σε βίντεο η οποία είναι «μνημείο φανατισμού και απωθημένων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι για τη συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν οι ηγεσίες του και το γεγονός ότι το κόμμα έχει γίνει τους τελευταίους μήνες συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Αποστολος Κακλαμάνης ανέφερε ότι υπάρχει εμπάθεια κατά του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «αντιπασοκισμό» αναφερόμενος σε περιστατικά επιθέσεων κατά του ιδίου και μελών του κόμματός του υποστηρίζοντας ότι στην προεκλογική περίοδο υπήρξε πογκρόμ κατά του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ