Ατυπη γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουμε μόνον στην κάλπη του Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Ατυπη γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουμε μόνον στην κάλπη του Παπακωνσταντίνου

Ατυπη γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουμε μόνον στην κάλπη του Παπακωνσταντίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επισήμως, τα κόμματα αποφάσισαν ότι θα στηθούν τέσσερις κάλπες -μια για κάθε πρόσωπο υπό κατηγορία- για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής σε ότι αφορά την ποινική διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

Η αλλαγή στάσης από την πλευρά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ συμπαρέσυρε την κυβρνητική πλειοψηφία που δέχθηκε τελικά να αλλάξει την αρχική της απόφαση για τις 7 κάλπες.

Ομως, παράλληλα διακινείται και η άτυπη γραμμή κυρίως μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτήν οι βουλευτές θα ψηφίσουν μόνον στη μία κάλπη, αυτή που αφορά στην παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θα αρνηθούν να ρίξουν φάκελο στις υπόλοιπες.

Ταυτόχρονα, η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα διευκρίνισε ότι οι βουλευτές του κόμματός της θα ρίξουν λευκά ψηφοδέλτια στις κάλπες των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου που κατηγορούνται με βάση την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Θα ψηφίσουν κανονικά στις άλλες δύο κάλπες, δηλαδή για τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να λάβει το λόγο γύρω στις 7.30 μ.μ. και υπολογίζεται ότι η ψηφοφορία δεν θα αρχίσει πριν από τις 9 το βράδυ.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ