Κύμα φυγής από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα –Τρέχουν να προλάβουν τις συντάξεις - iefimerida.gr

Κύμα φυγής από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα –Τρέχουν να προλάβουν τις συντάξεις

Κύμα φυγής από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα –Τρέχουν να προλάβουν τις συντάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας και οι αλλαγές που έρχονται στο συνταξιοδοτικό έχουν προκαλέσει κύμα φυγής στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Οι αριθμοί δείχνουν εξάλλου δείχνουν την αύξηση τους κύματος συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την Καθημερινή στο ΙΚΑ, το 2011 οι συνταξιοδοτήσεις ανήλθαν σε 39.000, ενώ για το 2012 αναμένεται να υπερβούν τις 50.000. Ετσι, στο τέλος του περασμένου έτους, στο ΙΚΑ εκκρεμούσαν 85.333 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 71.000 για επικουρικές.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, από 15.928 το 2009, ανήλθαν σε 33. 928 το 2010 και σε 28.480 το 2011.

Ωστόσο λόγω της μαζικής εξόδου στη συνταξιοδότηση δημιουργείται αυξάνεται και ο χρόνος αναμονής για την παροχή της σύνταξης. Στο ΙΚΑ κυμαίνεται από 11 μήνες έως και 2 χρόνια (στην περιοχή της διαδοχικής ασφάλισης), στα επικουρικά μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 3 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ