Τα εισοδηματικά κριτήρια φέρνουν 12.000 μετεγγραφές φοιτητών - iefimerida.gr

Τα εισοδηματικά κριτήρια φέρνουν 12.000 μετεγγραφές φοιτητών

Τα εισοδηματικά κριτήρια φέρνουν 12.000 μετεγγραφές φοιτητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τις μετακινήσεις των φοιτητών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες μετεγγραφές. Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς θα πραγματοποιηθούν 12.000 μετεγγραφές φοιτητών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» βάσει των αλλαγών αυξάνεται το μέγιστο κατά κεφαλήν εισόδημα από τις 6.000 στα 7.500 ευρώ, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια το πλαφόν αυξάνεται στα 30.000 ευρώ.

Παράλληλα δικαίωμα μετεγγραφής αποκτούν και φοιτητές εφόσον ο ένας από τους δύο γονείς είχε αθροιστικά 10 μήνες ανεργίας μέσα στο 2012 καθώς για τις οικογένειες αυτές διπλασιάζεται το κατα κεφαλήν εισόδημα στα 15.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις των μετεγγραφών θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας και θα προηγούνται αιτήσεις με χαμηλότερα εισοδήματα, πάσχοντες δικαιούχοι, πάσχοντες συγγενείς πρώτου βαθμού και τελικά τα μόρια εισαγωγής κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ