Βάζει... μπρος τις πεζογέφυρες το υπουργείο Ανάπτυξης - iefimerida.gr

Βάζει... μπρος τις πεζογέφυρες το υπουργείο Ανάπτυξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κατασκευή πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 11.000.000 ευρώ για την κατασκευή πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με την απόφαση, προχωρά η μελέτη και κατασκευή πεζογεφυρών στους παρακάτω βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής:

  • Λεωφ. Αθηνών και Παλατάκι
  • Λεωφ. Μεσογείων και ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής
  • Λεωφ. Ποσειδώνος και Καλαμακίου-Μεγίστης
  • Λεωφ. Κηφισίας και Πανόρμου
  • Λεωφ. Αθηνών και Σχ. Προβατά
  • Λεωφ. Ποσειδώνος και της Αφροδίτης

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έγκριση δημοπράτησης, με ανοικτή διαδικασία, του έργου «Κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της λεωφόρου Μεσογείων (στο Σταυρό Αττικής), προϋπολογισμού 738.000€, με την οποία δίνεται η δυνατότητα άμεσης εκτέλεσης του έργου.

Το έργο της κατασκευής πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», του υπουργείου, συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η υλοποίησή του θα συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ