ΣΥΡΙΖΑ για τρεις κάλπες: Ωμή παραβίαση του Συντάγματος - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ για τρεις κάλπες: Ωμή παραβίαση του Συντάγματος

ΣΥΡΙΖΑ για τρεις κάλπες: Ωμή παραβίαση του Συντάγματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να στηθούν τρεις κάλπες κατά την ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο παραβίαση του Συντάγματος.

Η πρόταση για τρεις κάλπες και ψηφοφορία ανά κατηγορία και ανά πρόσωπο «παραβιάζει και την μυστικότητα της ψηφοφορίας και την ελεύθερη έκφραση του βουλευτή. Πρέπει,σε κάθε περίπτωση,να τηρηθεί το Σύνταγμα και η απόλυτη μυστικότητα της ψήφου», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει είτε να στηθούν τέσσερις κάλπες,όσα και τα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα, είτε να στηθεί μία κάλπη και οι βουλευτές να έχουν στα χέρια τους τα 4 ψηφοδέλτια, όπου θα αναγράφονται όλα τα αδικήματα,σύμφωνα με τις τρεις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα.

Ο κ.Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια κομματικής νομιμότητας,καθώς μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει αποσαφηνιστεί πως θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά οι βουλευτές να προσέρχονται σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, διαφορετικά αν επιλέγουν τη κάλπη στην οποία θα ψηφίζουν γίνεται φανερή η βούληση τους και παραβιάζεται η μυστικότητα της.

«Αν συμβεί αυτό», κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης,θα είναι προσπάθεια επιβολής κομματικής νομιμοφροσύνης και τότε «θα γελάει όλος ο κόσμος μαζί μας και θα λέει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα».

Στις αιτιάσεις, όμως, αυτές, ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να έχει απαντήσει ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει τον βουλευτή να ψηφίζει σε όλες τις κάλπες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ