Αναστέλλεται τρίτη φορά η υποχρέωση των καναλιών, φόρου 20% επί των διαφημίσεων - iefimerida.gr

Αναστέλλεται τρίτη φορά η υποχρέωση των καναλιών, φόρου 20% επί των διαφημίσεων

Ανεβλήθη τρίτη φορά η υποχρέωση των καναλιών για φόρο 20% επί των διαφημίσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα άρθρο 8 αράδων σε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2012, η κυβέρνηση ανέστειλε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την υποχρέωση των ιδιωτικών καναλιών να καταβάλουν φόρων 20% επί των τηλεοπτικών τους διαφημίσεων.

Οπως καταγράφεται στο άρθρο 22 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 256Α μετατίθεται για την 1 Ιανουαρίου 2014 η έναρξη ισχύος διάταξης του νόμου 3845 του 2010 που προβλέπει ότι θεσμοθετείται ειδικός φόρος τηλεόρασης που συνίσταται στην καταβολή ποσοστού αξίας 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου και με διαδοχικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είχε μετατεθεί η έναρξη της ισχύος του για την 1 Ιανουαρίου 2013.

Το επιχείρημα με βάση το οποίο επείσθη και αυτή η κυβέρνηση να μεταθέσει την έναρξη της ισχύος του νόμου ήταν ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία ο φόρος του 20% θα υποχρέωνε τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις να απολύσουν τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ