Νέα μανία: Το best seller λαπτοπ του Amazon με Google Chrome OS - iefimerida.gr

Νέα μανία: Το best seller λαπτοπ του Amazon με Google Chrome OS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πολύ ελαφρύ, γρήγορο με ωραίο design και πουλάει σαν τρελό. Όχι δεν είναι κάποιο πανάκριβο MacBook, αλλά το πάμφθηνο ChromeBook της Samsung με λειτουργικό σύστημα της Google!

Ακριβώς, το πιο ευπώλητο laptop στο Amazon τρέχει το Chrome OS της Google, που με τη σειρά του βασίζεται στο ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Linux. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον το ίδιο το Amazon (δείτε εδώ).

Με τιμή καταλόγου που ξεκινά από 249 δολάρια (η Wifi έκδοση κοστίζει $307), το Chromebook της Samsung είναι «σαν μια μεγάλη ταμπλέτα με πληκτρολόγιο». Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, το Chromebook διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών, τρέχει σε ARM επεξεργαστή με 2GB RAM και υπόσχεται συνεχές και ασφαλές σερφάρισμα με μηδενική ανάγκη συντήρησης του λειτουργικού συστήματος.

Πολλοί -ειδικά αρχάριοι ή χρήστες που θέλουν απλά ένα πανάλαφρο μηχάνημα αποκλειστικά για web surfing- γοητεύονται από ένα φτηνό, γρήγορο και ασφαλές μηχάνημα με 10'' χρόνος εκκίνησης. Και αυτά όχι από κάποιο noname μηχάνημα αλλά με τη σφραγίδα της Samsung και της Google...

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε έναν υπολογιστή "για τις μάζες" με επεξεργαστή που ξεφεύγει από την αρχιτεκτονική x86 της Intel. To ChromeBook βασίζεται στον Exynos 5250 της ίδιας της Samsung ο οποίος τρέχει στα 1,7GHz, υπέραρκετα για τη δουλειά που προορίζεται. Αντί για σκληρό έχει μια memory card eMMC με 16GB, ενώ υπάρχει μία θύρα USB 2.0 και μία USB 3.0.

Μην σας προβληματίζει πάντως ο αποθηκευτικός χώρος. Το Chromebook θα μπορούσε να λέγεται και Cloudbook, καθώς έχει φτιαχτεί ουσιαστικά για να τρέχει και να αποθηκεύει τα δεδομένα κυρίως στις διάφορες υπηρεσίες της Google. Η τελευταία προσφέρει μαζί με κάθε Chromebook και 100GB δωρεάν χώρο στο Google Drive...

Κοντολογίς, αν δεν σας πειράζει να είναι "τα πάντα όλα" Google στον υπολογιστή σας, ή θέλετε να κάνετε δώρο ένα φτηνό και καλό laptop χωρίς Windows σε κάποιον μη μηδενικές γνώσεις υπολογιστή, τότε δείτε περισσότερα εδώ.

Αν πάλι δεν σας αρέσει το Chrome OS, στα Chromebooks εγκαθίσταται σχετικά εύκολα το Ubuntu Linux...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Amazon Linux best seller Λάπτοπ Google Chrome OS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ