Βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκαλεί τον Χατζή Οσμάν (ΠΑΣΟΚ) πράκτορα των Τούρκων - iefimerida.gr

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκαλεί τον Χατζή Οσμάν (ΠΑΣΟΚ) πράκτορα των Τούρκων

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκαλεί τον Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) πράκτορα τον Τούρκων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απολύτως προκλητικό και ιταμό ύφος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε τον μουσουλμάνο συνάδελφό του τού ΠΑΣΟΚ Οσμάν Χατζή Οσμάν, πράκτορα των Τούρκων και τον... προέτρεψε να πάει στα τσακίδια.

Οι αναφορές αυτές -έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί τροπολογίας βουλευτών που δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης από το υπουργείο Παιδείας δημοδιδασκάλων που διδάσκουν το Κοράνι στη Θράκη στα σχολεία της μειονότητας- προκάλεσαν ένταση και μεγάλες αντιδράσεις στην αίθουσα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Χατζή Οσμάν ως «πράκτορα» και επικαλέστηκε φωτογραφίες που τον δείχνουν να φωτογραφίζεται κάτω από την «αλυτρωτική σημαία» της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.

Ο κ. Χατζή Οσμάν απάντησε: «Πριν από 5-6 μήνες είχα επισκεφτεί την Προύσα και το Σύλλογο Δυτικο-Θρακιωτών και έβγαλα μια φωτογραφία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πράκτορας».

«Ντροπή σου! Η Βουλή δεν πρέπει να έχει ''Τούρκους'' βουλευτές» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής και μετά επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα. Μάλιστα ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα ότι ο κ. Οσμαν και ο υφυπουργος Μαξιμος Χαρακόπουλος μιλούσαν σε διάδρομο της Βουλής τουρκικά.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε: «Ο Αχμέτ Χατζή Οσμάν πρόσφατα επισκέφθηκε την Προύσα και φωτογραφήθηκε κάτω από έναν χάρτη της Ανεξάρτητης Θράκης. Ο κ. Βενιζέλος όχι απλά τον καλύπτει, αλλά μάθαμε ότι έγινε και μία σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για το τι θα κάνει με την συγκεκριμένη τροπολογία, για το αν θα την ψηφίσουν τελικά, γιατί τους εκβιάζει αυτός ο πράκτορας των Τούρκων, που τον έχουμε εδώ μέσα και τον πληρώνουμε για Ελληνα βουλευτή».

«Να διαγραφεί από τα πρακτικά ο χαρακτηριστισμός αυτός», τον διέκοψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος.

«Αν θέλει να φωτογραφίζεται κάτω από έναν χάρτη της Ανεξάρτητης Θράκης να πάει στα τσακίδια. Θέλετε να το σβήσετε κι αυτό; Θα το ξαναπώ όσες φορές θέλετε», ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Κι εσείς πράκτορα βγάζετε. Και εσείς της ΝΔ μουσουλμάνο κατεβάζετε. Και οι τρεις που διαμαρτύρεστε κάνετε τα παιχνιδάκια σας».

Ο κ. Χατζή Οσμάν που ζήτησε και έλαβε το λόγο στη συνέχεια κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και τόνισε: «Η Θράκη ανήκει στην πατρίδα μου την Ελλάδα. Ποτέ δεν έθεσα θέμα ανεξαρτητοποίησής της. Εγώ πάντα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την Ελλάδα».

Στη συνέχεια η συζήτηση γενικεύτηκε:

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι είναι ανιστόρητοι όσοι μιλούν για Τούρκους βουλευτές και κατήγγειλε τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισήμανε: «Κατάγομαι από ποντιακή οικογένεια. Δεν είναι κανείς πιο Έλληνας από εμένα η οικογένειά μου μιλούσε τούρκικα και τι πάει να πει αυτό. Ηταν τουρκόφωνοι αλλά είχαν ελληνική συνείδηση. Ελεος!».

Ο κ. Βασίλης Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ απευθυνόμενος προς την Χρυσή Αυγή είπε: «Μην πάτε την κουβέντα αλλού και εσάς σας έχουμε δει να σηκώνεται την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου» ενώ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως «ο αλυτρωτισμός αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια».

Πάντως, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να μην κάνει δεκτή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τη σχετική τροπολογία που είχαν καταθέσει 12 βουλευτές της ΝΔ και δύο του ΠΑΣΟΚ.

Για την ιστορία η Χρυσή Αυγή είχε δηλώσει ότι δεν την καταψηφίζει γιατί κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ