Ο Κουβέλης κάνει την έκπληξη και κατεβάζει πρόταση για μία κάλπη στην προανακριτική - iefimerida.gr

Ο Κουβέλης κάνει την έκπληξη και κατεβάζει πρόταση για μία κάλπη στην προανακριτική

Ο Κουβέλης κάνει την έκπληξη και κατεβάζει πρόταση για μία κάλπη στην προανακριτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ καθώς έγινε γνωστό ότι η τελική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να στηθεί μόνον μία κάλπη και όχι τρεις ή τέσσερις, όπως προτείνουν τα άλλα κόμματα.

Οπως είχε σημειώσει ήδη το iefimerida.gr η πρόταση αυτή συζητιόταν ήδη από χθες στη Βουλή, αλλά κανείς δεν γνώριζε ότι θα την υιοθετήσει τελικά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Ετσι, συνεχίζεται η ομιχλώδης κατάσταση και καλούνται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να λάβουν μια κοινή απόφαση προκειμένου στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βουλή να υπάρχει ενιαία στάση.

Αλλιώς δια της πλειοψηφίας θα αποφασιστεί αν θα στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε κατηγορούμενο (Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο)

Αν θα στηθούν τρεις κάλπες, μία για κάθε πρόταση (της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μαζί με τη Χρυσή Αυγή).

Αν θα στηθεί μία ενιαία κάλπη, όπως προτείνει η ΔΗΜΑΡ. Παρότι δεν έχουν γίνει σαφείς οι λεπτομέρειες της πρότασης αυτής, στην ουσία πρόκειται για μια ταυτόσημη πρόταση με τις τέσσερις κάλπες καθώς θα πρέπει να συμπτυχθούν τα ονόματα και οι κατηγορίες σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ