Ο φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής γίνεται Τέλος Πλεύσης και Παραμονής [pdf] - iefimerida.gr

Ο φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής γίνεται Τέλος Πλεύσης και Παραμονής [pdf]

Ο φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής γίνεται Τέλος Πλεύσης και Παραμονής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα ερωτήματα που προκάλεσε η απόσυρση του φόρου πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής στην οποία τονίζεται ότι προωθείται νέα διάταξη που θεσπίζει Τέλος Πλεύσης και Παραμονής.

Το Τέλος αυτό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις διατάξεις του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και θα λειτουργήσει σαν ένα τίμημα για τη στάθμευση των σκαφών αυτών σε μη ιδιωτικές μαρίνες που είναι μέχρι σήμερα δωρεάν.

Ουσιαστικά το νέο Τέλος Πλεύσης και Παραμονής θα αφορά μόνο τον πλου και την παραμονή στην Ελλάδα όλων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η νέα ρύθμιση θα δημιουργήσει ρεύμα επανόδου των σκαφών, θα τονωθεί η οικονομία των νησιών και θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, ενώ το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι η ενοποίηση των φορολογικών ρυθμίσεων θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων, καθώς αποσαφηνίζεται όλο το καθεστώς φορολογία των σκαφών.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του υπουργείου εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ