Dodge Power Wagon: Cayenne, ποιά Cayenne; - iefimerida.gr

Dodge Power Wagon: Cayenne, ποιά Cayenne;

Dodge Power Wagon: Cayenne
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν βάλετε δίπλα δίπλα το ημιφορτηγό των φωτογραφιών μας και ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύγχρονα τετρακίνητα, π.χ. την Porsche Cayenne, ποιό νομίζετε ότι θα κλέψει την παράσταση;

Το pick up αυτό λοιπόν είναι το Dodge Power Wagon, το πιο διάσημο ημιφορτηγό των ΗΠΑ, που ξεκίνησε από στρατιωτικό όχημα, εξελίχθηκε σε πολιτικό, κατασκευαζόταν από το 1946 μέχρι και τη δεκαετία του ΄70 και πέρα από το στυλ του ξεχώριζε και με τις διαστάσεις του, μιας και το μήκος του φτάνει τα 5,5 μέτρα και το ύψος του τα 2.

Αυτή εδώ είναι μια σύγχρονη και ιδιαίτερα όμορφη μετασκευή του, από την εταιρεία Legacy στην πολιτεία Wyoming των ΗΠΑ και για την ολοκλήρωσή της απαιτούνται περίπου 1.000 ώρες εργασίας. Φυσικά διαθέτει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, ενώ ο ιδιοκτήτης της μπορεί να επιλέξει ότι θέλει και ότι μπορεί να πληρώσει.

Αυτό ισχύει, πέρα από τα στοιχεία εξοπλισμού, τόσο για τους κινητήρες –διαθέσιμοι ένας 7λιτρος V8 βενζίνης με 452 ίππους ή ένας diesel της Cummins με 650 Nm- όσο και για τα κιβώτια (αυτόματο 4 σχέσεων ή χειροκίνητο) αλλά και τους άξονες της ανάρτησης και της μετάδοσης.

Τα Legacy Power Truck είναι διαθέσιμα με τρεις τύπους καμπίνας (κανονική διθέσια, διθέσια επιμηκυμένη και τετράθυρη, τετραθέσια με μικρότερη καρότσα) και μπορούν να εξοπλιστούν και με εργαλεία -εργάτη, κορδέλα για κοπή ξύλων κ.λπ.- μιας και δεν έχουν χάσει τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα.

Τώρα βέβαια ποιος θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία με τα οποία είναι εξοπλισμένο ένα ημιφορτηγό που η τιμή του ξεκινά από τις 120.000 δολάρια είναι άλλο θέμα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cayenne Dodge Power Wagon
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ