Πάνω από 400.000 χθες στο Σύνταγμα λέει ο «μάγος» Μπιρσίμ - iefimerida.gr

Πάνω από 400.000 χθες στο Σύνταγμα λέει ο «μάγος» Μπιρσίμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι ο αριθμός των Αγανακτισμένων χθες στο Σύνταγμα ξεπέρασε τις 400.000, εξέφρασε ο γνωστός σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ, που ήταν παρών στο συλλαλητήριο. Ο κ. Μπιρσίμ ο οποίος τις δεκαετίες του '80 και του '90 σκηνοθέτησε όλες τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και τον αποκαλούσαν «μάγο», λόγω των εφέ που χρησιμοποιούσε, μιλώντας στον Βήμα fm έδειξε εντυπωσιασμένος από το πλήθος αλλά και από το πάθος.

Το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών, όλων των ηλικιών, ένωσε τις φωνές του με αυτές των συγκεντρωμένων στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, διαμαρτυρόμενο για την πολιτική της Ε.Ε., την αυξανόμενη ανεργία και τη λιτότητα.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πανό, ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές, πορτογαλικές σημαίες, όπως επίσης και σημαίες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης, διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το χρέος και οι πολιτικοί.

Με αμείωτο πάθος, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες, σφυρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Δεν υπάρχουν αρχηγοί, είμαστε όλοι μαζί", χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες, από κάθε γωνιά της χώρας, παρέμειναν όλο το βράδυ μπροστά από το κοινοβούλιο και στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, παρατείνοντας έτσι και σε χρόνο την ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

"Ευρωπαίοι ξυπνήσαμε. Εσείς;" έγραφε ένα από τα πανό που έχουν αναρτήσει οι διαδηλωτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους "αγανακτισμένους", οι οποίοι κατέκλυσαν κι αυτοί με τη σειρά τους κεντρικές πλατείες όλης της Ευρώπης, πιστοί στο 2ο ραντεβού τους.

Χαρακτηριστικό της ολονύχτιας διαμαρτυρίας είναι η δυναμική παρουσία της νεολαίας, η οποία δηλώνει άκρως απογοητευμένη από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα, 13η μέρα διαμαρτυρίας, και ο κόσμος στη πλατεία Συντάγματος είναι αισθητά λιγότερος. Ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών που παρακινήθηκε από την Πανευρωπαϊκή μέρα διαμαρτυρίας και κατέβηκε χθες στους δρόμους, φαίνεται να μην άντεξε το σερί και έμεινε σπίτι απόψε. Οι διαδικασίες ,ωστόσο, κυλούν ομαλά και οι πιστοί στα ραντεβού των Αγανακτισμένων, συναντήθηκαν και πάλι στη γενική συνέλευση και στην Αμαλίαςέναντι της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνταγμα αγανακτισμένοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ