Τα Lada γίνονται γαλλικά και η Datsun ανασταίνεται - iefimerida.gr

Τα Lada γίνονται γαλλικά και η Datsun ανασταίνεται

Τα Lada γίνονται γαλλικά και η Datsun ανασταίνεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολύχρονες και πολύπλοκες διαπραγματεύσεις ο όμιλος Renault-Nissan ήρθε σε συμφωνία με την κρατική ρωσική Rostechnologii για τον έλεγχο της Avtovaz που κατασκευάζει τα γνωστά Lada.

Το τίμημα ανέρχεται σε 577 εκατομμύρια ευρώ και μέσω της ίδρυσης μιας νέας εταιρείας και με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ο γαλλο-ιαπωνικός όμιλος θα κατέχει περίπου το 50% της ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας, η δραστηριοποίηση της οποίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014.

Η συμφωνία αυτή έχει και μια άλλη παράμετρο, καθώς από το 2014 θα αναβιώσει και πάλι η Datsun, που θα είναι η προσιτή μάρκα της Nissan κατά τα πρότυπα της Dacia. Σύμφωνα με τα πρότυπα της τελευταίας θα διαμορφωθεί και η γκάμα, καθώς όλα τα μελλοντικά Datsun θα βασίζονται στο πλαίσιο του Lada Kalina, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει ως hatchback, σεντάν και στέισον και θα πωλούνται κατ΄αρχήν στη Ρωσία. Στην πορεία θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές, όπως η Ινδία και η Ινδονησία, όπου το όνομα Datsun εξακολουθεί να έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Renault NISSAN datsun Lada
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ