Kαπελέρης: Ευθύνες εξ αντανακλάσεως δεν υπάρχουν - iefimerida.gr

Kαπελέρης: Ευθύνες εξ αντανακλάσεως δεν υπάρχουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πήρα εντολή για έλεγχο, δεν παρέλαβα ποτέ την λίστα Λαγκάρντ αλλά μόνο μερικά ονόματα για σχηματισμό φορολογικού προφίλ, υποστηρίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Το υπόμνημα παρέδωσε η συνήγορός του, αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε και σε αυτό αναφέρει:

  • Δεν είχα ποτέ στα χέρια μου τη λίστα και οποιοδήποτε αδίκημα σχετίζεται με το υλικό αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να με αφορά.
  • Το έγγραφο που μου δόθηκε ήταν μια εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή. Δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και το επέστρεψα στον αποστολέα δηλαδή στον τότε υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
  • Ουδέποτε μου δόθηκε εντολή για πλήρη έλεγχο ο οποίος δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Εάν μου εδίδετω θα ζητούσα να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με το σχετικό υλικό.
  • Πάντα από τις θέσεις που κατείχα ενεργούσα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου και θεωρώ αδιανόητο να μου καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους

Ευθύνες εξ αντανακλάσεως δεν υπάρχουν ούτε αναγνωρίζονται από το νόμο, καταλήγει στο υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ