Ποιός φταίει για τις λακούβες στο δρόμο; Κανείς, όπως πάντα - iefimerida.gr

Ποιός φταίει για τις λακούβες στο δρόμο; Κανείς, όπως πάντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν οδηγείτε στην Αττική να εύχεστε να μη πέσετε σε καμμιά λακούβα. Κι αυτό γιατί αν αναζητήσετε το δίκιο σας θα ανακαλύψετε ότι η Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών αρνούνται αμφότεροι την ευθύνη.

Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι η κατανομή των πόρων για τη συντήρηση των δρόμων, ένα χρόνιο πρόβλημα της χώρας μας. Με τον Καλλικράτη πολλές από τις αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους μεταφέρθηκαν στην αυτοδιοίκηση. Το 2011, με τον νόμο 4018/11, έξι διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών μεταφέρθηκαν μαζί με το προσωπικό τους στην Περιφέρεια Αττικής. Ανάμεσα σε αυτές και η διεύθυνση που είχε την αρμοδιότητα συντήρησης των περίπου 2.500 χλμ των βασικών οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας.

Ομως παρότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη μεταφέρθηκαν η Περιφέρεια αρνήθηκε να παραλάβει επισήμως τους ίδιους τους δρόμους! Η Περιφέρεια προέβη σε αυτή την εκ πρώτης όψεως παράλογη κίνηση διότι μαζί με τις ευθύνες δεν παρέλαβε και τους πόρους για το οδικό δίκτυο.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Υποδομών ισχυρίζεται ότι η εξασφάλιση των πόρων πρέπει να γίνει πλέον με απευθείας συνεννόηση μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το οδικό τους δίκτυο καθώς τα ασφαλτικά έργα δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι εθνικοί πόροι έχουν μειωθεί δραματικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ