Την Παρασκευή «κρίνεται» η τύχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - iefimerida.gr

Την Παρασκευή «κρίνεται» η τύχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και εκπνέει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των τελικών δεσμευτικών προσφορών, θα φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο, το «ΤΤ» θα διασπαστεί σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, όπως η Αγροτική Τράπεζα. Το «καλό» Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα μεταβιβαστεί στην τράπεζα που θα κάνει την καλύτερη προσφορά, ενώ το άλλο μέρος θα τεθεί υπό εκκαθάριση. Οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Με δεδομένο πως δεν θα δοθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η παράταση που έχουν ζητήσει η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, όλα τα ενδεχόμενα για την «τύχη» του παραμένουν ανοικτά.

Μέχρι στιγμής, μη δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Alpha Bank και η Τράπεζα Αττικής.

ΕΤΕ και Eurobank φαίνεται πως θα κάνουν... πίσω για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς προτιμούν να εστιάσουν στη συγχώνευση των δύο τραπεζών και την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίησή του νέου οργανισμού που θα προκύψει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ