Ο Γιούνκερ κατά των πλούσιων Ελλήνων που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ κατά των πλούσιων Ελλήνων που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό

Δριμεία κριτική Γιούνκερ στους Ελληνες που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία κριτική προς τους εκατομμυριούχους Ελληνες που στέλνουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκαλώντας τη στάση τους αυτή ως «μη πατριωτική».

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού έκανε την επισήμανση ότι στην Ελλάδα τα μέτρα επιβαρύνουν περισσότερο τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δήλωσε τα εξής: «Ενθαρρύνω, με όλη μου τη δύναμη, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Προς το Λονδίνο και προς τη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που οι Γερμανοί συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει τέτοιο ζήτημα, προς το Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεσκεπάσει αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων. Δεν είμαστε εδώ για να εκμεταλλευτούμε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε ορισμένα κράτη μέλη».

Επίσης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ και εξήρε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τον ελληνικό λαό, που όπως είπε «υποφέρει πολύ».

Μάλιστα, σε μια έξαρση συμπαράστασης προς την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε πάλι την αμέριστη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, την οποία- όπως είπε- δεν συμμερίζονται οι «φιλόσοφοι του Βορρά». «Για εμένα, η ΕΕ και η Ευρωζώνη θα ήταν ατελής χωρίς την Ελλάδα. Έχουμε γίνει αλαζόνες. Δε γνωρίζουμε ιστορία. Δε συμπαθούμε αυτούς που δεν είναι σαν εμάς, αγνοούμε όσα προσέφερε η Ελληνική Δημοκρατία και οι Έλληνες στην Ευρώπη. Θα υπερασπίζομαι αυτήν τη χώρα, ως το τέλος. Είμαι φίλος των Ελλήνων».

Θέλω να διαδεχθώ τον Μπαρόζο στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ανέφερε ότι, στις 21 Ιανουαρίου, δεν θα ληφθεί απόφαση ούτε για το ποιος θα τον διαδεχθεί στην προεδρία του Eurogroup. Επισήμανε, επίσης, την άποψη ότι η θέση του προέδρου του Eurogroup θα πρέπει να είναι αξίωμα πλήρους απασχόλησης, αλλά διευκρίνισε ότι δεν συμμερίζονται όλοι την ίδια άποψη.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα ήθελε να διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απάντησε καταφατικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ