ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ποιός είναι ο βουλευτής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος που είπε στη Βουλή: «Οι βίλες Αμαλία και Κάλλας θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει»

Ποιός είναι ο βουλευτής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος που είπε στη Βουλή: «Οι βίλες Αμαλία και Κάλλας  θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει»

Είναι βουλευτής Καστοριάς, πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ. Πήρε το λόγο χθες στη Βουλή, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Πατησίων Βίλα Κάλλας και χαρακτήρισε τους χώρους που βρίσκονται υπό κατάληψη «Δομές αλληλεγγύης» και «πολιτιστικά κέντρα».

«Έγινε επίθεση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο της κατάληψης «Σκαραμαγκά. Είναι κτίρια παρατημένα από το ελληνικό κράτος. Είναι χώροι που γίνονται μαθήματα, προβολές, είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα, και μπορώ να αντιληφθώ την αντίδρασή τους γιατί είναι συντηρητικοί», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος.

«Αυτά όμως σας πειράζουν και ειδικά τον κ. Δένδια με τη φασίζουσα συμπεριφορά του, γιατί είναι οι δομές που δημιουργούν ένα πλέγμα στην κοινωνία. Είναι αυτό που θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει, που θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή. Αυτές, οι δομές αλληλεγγύης», τόνισε και πρόσθεσε.

«Όταν Νεοδημοκράτες σκότωσαν τον Τεμπονέρα, έγινε κανένα 'ντου' σε όλες τις τοπικές. Σίγουρα θα υπήρχαν ρόπαλα και σημαίες-καλάμια. Μπορεί να χρησιμοποιούνταν σαν φυσοκάλαμα να πετούσαν τίποτα δηλητηριώδη βελάκια», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιός είναι

Ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος είναι τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας. Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980. Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ.

«Με την υποψηφιότητα μου, μέσω του ρεαλιστικού και ανθρωποκεντρικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύω στην ενεργοποίηση της γενιάς μου, που είναι η πλέον εκπαιδευμένη και τεχνικά καταρτισμένη,ώστε να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Σύνθημα μας: οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους! Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα.
Είμαι πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς και του Συνδέσμου φίλων του Άρη Καστοριάς» δήλωσε μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.

Ο «αρειανός» από την Καστοριά

Καστοριανός αριστερός βουλευτής! Κάποιοι στην πόλη της Καστοριάς το θεωρούσαν ανέκδοτο, αλλά έγινε πραγματικότητα. Ο 32χρονος Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, τεχνικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα, αποδέχθηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές χωρίς ωστόσο να περιμένει ότι θα καθίσει και στα βουλευτικά έδρανα.

«Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος. Στην πρώτη του συνέντευξη ως βουλευτής πλέον, μίλησε για τη μεγάλη αγάπη του, τον Αρη, δηλώνοντας ότι είναι μέλος με αριθμό μητρώου 691.

Στο ερώτημα πώς βρέθηκε από την «κερκίδα στη Βουλή» απάντησε πως είναι η πρώτη φορά που ψήφισε, καθώς απείχε από τις εκλογικές διαδικασίες. Οπως ο ίδιος λέει, από μαχητής της κερκίδας θα γίνει και μαχητής βουλευτής, δηλώνοντας πως από τη Βουλή θα βοηθήσει όσο μπορεί την ελληνική κοινωνία και τον νομό Καστοριάς αλλά και την «αγαπημένη του οικογένεια που είναι ο Αρης».

Τσακώθηκε με τον Γρηγόρη Ψαριανό

Στη Βουλή, πλέον, πρόσφατα παραλίγο να πιαστεί στα χέρια μέσα στο καφενείο της Βουλής με τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό (ΔΗΜΑΡ).

«Γιατί αποχωρήσατε από την ψηφοφορία, αφού εσείς θέσατε το θέμα;» ρώτησε με έντονο ύφος ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Μνημόνιο 3 για να πάρει την απάντηση:

«Δεν κοιτάς τα χάλια σου, ρε ξεφτίλα, που θα μας κάνεις και παρατηρήσεις!» είπε ο κ. Διαμαντόπουλος ενώ κινήθηκε απειλητικά προς τον Γρηγόρη Ψαριανό.

«Ο κόσμος ψήφισε παραμονή στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη», απάντησε ο κ. Ψαριανός,με «γαλλικά» συνοδευόμενα για το συνάδελφό του, για να πάρει μια ακόμη απάντηση στο ύδιο ύφος από τον οξύθυμο Καστοριανό: «Άντε ρε ξεφτίλες, μιλάτε και σεις!».

«Ποιος είναι αυτός ο καραγκιόζης;» ρώτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Νταβλούρος.

«Τι έγινε κύριε Ψαριανέ, γιατί αρπαχτήκατε;» ρώτησαν και οι δημιοσιογράφοι.

«Άλλο να διαφωνείς πολιτικά κι άλλο να είσαι κωλ....δο» απάντησε για το συνάδελφό του ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Είχε πάει με το Estelle στη Γάζα

Την άποψη ότι οι αγώνες του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατοχή, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ελευθερία, για ειρήνη, διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος συμμετείχε προ μηνών στην αποστολή αλληλεγγύης του πλοίου Estelle, με προορισμό τη Γάζα.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως είναι καθήκον του να στηρίζει κάθε δίκαιο αγώνα «όπως του λαού της Παλαιστίνης», και πως «πλέουμε προς τη λωρίδα της Γάζας για να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ» αλλά και για να «στηρίξουμε τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο».

«Με τον ίδιο τρόπο που χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός βρίσκεται πλάι στον Παλαιστινιακό, βρίσκομαι κι εγώ παρών στους αγώνες του λαού της πόλης μας, όπως στο πλάι σας βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και κάθε προοδευτικός πολίτης» δήλωσε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και καταλήγει: «Όλοι μαζί, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα σε κάθε μέτωπο, μέχρι την ανατροπή των καταπιεστικών καθεστώτων, και την λευτεριά και φιλία των λαών. Η ζεστασιά της αλληλεγγύης των κοινωνιών και των λαών είναι η μόνη που μπορεί να λιώσει τους πάγους των μνημονίων και των αποκλεισμών».

Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle και συνελήφθησαν από Ισραηλινές δυνάμεις. Το ιστιοφόρο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Εκανε παρέμβαση στα αστυνομικά μπλόκα

Ο κ. Διαμαντόπουλος συμμετείχε με άλλους βουλευτές του κόμματος στην «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα», όπως έγραψε το left.gr.

Στο άρθρο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Kλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».

Στην ανακοίνωσή του τότε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει ως πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά την «ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε... αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας» λέγοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου» επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. «Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει» σημειώνεται.

Επίσης επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) «επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν».

Οικολόγος και ποδηλατόφιλος

Οπως μαθαίνουμε από τα τοπικά σάιτ της Καστοριάς ο κ. Διαμαντόπουλος αρχικά έκανε αίτηση για να μη πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο, όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον συμβούλεψαν ότι το όχημα είναι απαραίτητο στη Αθήνα γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες και θα πρέπει να μετέχει σε πολλές δραστηριότητες στην Αττική (κινητοποίηση πολιτών, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ή ακόμη για να προλάβει τελευταία στιγμή το αεροπλάνο για Καστοριά).

Αντί λοιπόν να πληρώνει Ταξί για όλες τις μετακινήσεις, αποφάσισε να μπει στην κλήρωση, όπου του έτυχε ένα Mercedes Ε 250 που όμως το αντάλλαξε με το μικρότερο που υπήρχε διαθέσιμο, ένα VOLVO 1600 κυβικά, το οποίο θα το έχει στο πάρκινγκ της Βουλής και θα το κυκλοφορεί όταν χρειάζεται.

Μάλιστα πήγε να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις πολιτών, στα διόδια των Αφιδνών, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται για τις καθημερινές μετακινήσεις τους να πληρώνουν συνεχώς διόδια.
Ο κ. Διαμαντόπουλος αυτές τις ημέρες ψάχνει να νοικιάσει σπίτι κοντά στη Βουλή, για να μετακινείται με τα πόδια.

Είναι βέβαια γνωστό στους Καστοριανούς ότι τα αγαπημένα του μεταφορικά μέσα είναι το ποδήλατο και το 2CV.

Δεν πήγε στην επίσκεψη του Πατριάρχη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ ο κ. Διαμαντόπουλος δεν έδωσε το παρόν κατά την τετραήμερη πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς εκείνες τις ημέρες πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως λοιπόν συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της επαρχίας του κόμματος, συμμετείχε και ο κ. Διαμαντόπουλος.

Όσον αφορά τις δεξιώσεις που πραγματοποιήθηκαν, το κόμμα αποφάσισε να απέχει για ευνόητους λόγους και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Διαμαντόπουλος «Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα για τις δεξιώσεις. Από όσο ξέρω, έχουν σημειωθεί και κάποια επεισόδια στην Περιφέρεια για αυτό το θέμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.