Απίστευτο-Γιατροί και νοσοκόμες τζογάρουν για το πότε θα πεθάνουν οι καρκινοπαθείς ασθενείς - iefimerida.gr

Απίστευτο-Γιατροί και νοσοκόμες τζογάρουν για το πότε θα πεθάνουν οι καρκινοπαθείς ασθενείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της πόλης Taichung στην Ταιβάν. Εκεί που προσωπικό και θλιμμένοι συγγενείς τζογάρουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για το πότε θα πεθάνουν οι ασθενείς.

«Είναι συχνό φαινόμενο για ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση να ξυπνούν και να βλέπουν από πάνω τους αντί για γιατρούς ομάδες τζογαδόρων που τσεκάρουν τα ζωτικά τους σημεία και τους ρωτούν πως αισθάνονται προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τζογάρουν πάνω τους ή όχι».

Αυτό δηλώνει γιατρός στο νοσοκομείο σχετικά με την μακάβρια τάση που έχει οδηγήσει την αστυνομία της Ταιβάν στην απόφαση να εξαπολύσει έρευνα για να διαπιστώσει αν ισχύουν οι φήμες για μπούκηδες που προσφέρουν μπόνους στους γιατρούς που αποφεύγουν να εφαρμόσουν θεραπείες που θα παράτειναν την ζωή των καρκινοπαθών προκειμένου να κερδίσει όλο το ποσό η μπάνκα.

Τα ποσά που ποντάρονται κυμαίνονται από 40 (το μίνιμουμ) μέχρι και 350.000 δολάρια, ενώ ο τρόπος πονταρίσματος είναι εξαιρετικά απλός. Όταν ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο μπαίνει στο παιχνίδι, όποιος θέλει ποντάρει πάνω του. Αν εκείνος πεθάνει μέσα σε ένα μήνα, όλα τα χρήματα καταλήγουν στην μπάνκα. Για κάθε μέρα μετά το ποσό που κερδίζει -όποιος έχει μαντέψει σωστά την μέρα του θανάτου- αυξάνει γεωμετρικά. Ενώ, αν ο ασθενής ζήσει πάνω από 6 μήνες, το ποσό καταλήγει και πάλι στο «πρακτορειό στοιχημάτων».

Το πιο τραγικό είναι ότι οι μπούκηδες ζητάνε την άδεια από την οικογένεια του καρκινοπαθή, στην οποία δίνουν 10% του συνολικού ποσού, με την προυπόθεση ότι ο ασθενής ζήσει από ένα μήνα και πάνω. Ενώ προσφέρουν και 10% σε όποιον -γιατρό, νοσοκόμο, συγγενή- τους εντοπίσει μια «ενδιαφέρουσα» καινούργια περίπτωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Huffington Post τζόγος Ταϊβάν μακάβριο Taichung
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ