Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση 40 κτιρίων που είναι υπό κατάληψη - iefimerida.gr

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση 40 κτιρίων που είναι υπό κατάληψη

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση 40 κτιρίων που είναι υπό κατάληψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη Βίλα Αμαλία και τη Βίλα Μαρία Κάλλας η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εκκένωσης σε σαράντα κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα Νέα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει να προχωρήσει στην «απελευθέρωση» των κτιρίων τις επόμενες ημέρες με επιχειρήσεις εξπρές και σύντομες διαδικασίες, όπως στις χθεσινές περιπτώσεις. Η ΕΛ.ΑΣ θέλει να βάλει τέλος στις καταλήψεις κτιρίων, τα οποία μετατρέπονται σε ορμητήρια κουκουλοφόρων, ενώ εκεί όπως έχουν δείξει έως τώρα οι έρευνες κρύβουν τα πολεμοφόδια τους όπως κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλια για βόμβες μολότοφ.

Το σχέδιο εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων είχε αποφασιστεί και θα ξεκινούσε τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τα γεγονότα με την ανακατάληψη Βίλας Αμαλία οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου.

Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν το σχόλιο επιτελούς: «Στη βίλα Αμαλία η πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ