Καταστροφές και βανδαλισμοί στην ΑΣΟΕΕ από κουκουλοφόρους - iefimerida.gr

Καταστροφές και βανδαλισμοί στην ΑΣΟΕΕ από κουκουλοφόρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν κουκουλοφόροι στους κοινόχρηστους χώρους της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο πρύτανης καταγγέλλει ότι κατέστρεψαν και το άγαλμα του Μαρασλή, μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου.

Η πρυτανεία σε ανακοίνωσή της χρησιμοποιεί σκληρή γλώσα χαρακτηρίζοντας «ψυχικά ασθενείς όσους επιτίθενται σε αγάλματα» και σημειώνει ότι «Όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο»

«Όσοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο διάλογο από τα μείζονα για τη χώρα, τους πολίτες, την νεολαία και το ελληνικό πανεπιστήμιο. Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι η παράδοση του δημόσιου πανεπιστήμιου στον έλεγχο και την εξουσία περιθωριακών αντικοινωνικών ομάδων. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και η απαξίωση του Πανεπιστημίου μας ως χώρου εκπαίδευσης και έρευνας» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Πρυτανεία.

Και η ανακοίνωση της Πρυτανείας καταλήγει: «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε όλοι να αντισταθούμε στους στόχους αυτών των ολίγων. Να μην παραδοθούμε στο βασίλειο του τρόμου που θέλουν να μας επιβάλλουν. Επίσης, καλείται η πολιτεία να εξοπλίσει τα πανεπιστήμια με τους αναγκαίους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και θα επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιό μας και στα μέλη της κοινότητας μας να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον παιδείας και πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν εισβάλει στην Πρυτανεία κουκουλοφόροι αναζητώντας τον πρύτανη Κ. Γάτσιο, και αφού δεν τον βρήκαν επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ