Ο Διώτης είχε αρνηθεί στη Βουλή ότι είχε κρατήσει αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ [πρακτικά] - iefimerida.gr

Ο Διώτης είχε αρνηθεί στη Βουλή ότι είχε κρατήσει αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ [πρακτικά]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται πλέον ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος σε ερώτηση της επιτροπής της Βουλής για το αν είχε κρατήσει κάποιο αντίγραφο είχε απαντήσει αρνητικά.

Μετά από τις τελευταίες σημαντικές ανατροπές ο Ιωάννης Διώτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το πως και γιατί έγινε η κόπια του USB που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και που βρίσκεται το αρχικό USB.

Παραθέτουμε απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής και τι είχε δηλώσει τότε ο Ιωάννης Διώτης

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ σας ρωτώ τουλάχιστον για αυτά τα οποία συνέχονται με τη δική σας άμεση γνώση και ενέργεια ή παράλειψη. Για ποιο λόγο, για το ότι σας παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, λέτε ότι υπολάβατε ότι είναι από μυστικές υπηρεσίες; Γιατί, όμως, δεν καταχωρίστηκε αυτό που σας παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στα αρχεία του ΣΔΟΕ; Γιατί αντίστοιχα τότε το παραδίδετε και πια, από ό,τι καταλαβαίνω, δεν παραμένει πουθενά ως αρχείο; Έτσι δεν είναι; Δεν κρατήσατε κάποιο αντίγραφο;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ): Όχι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Να σας ρωτήσω, λοιπόν, το εξής. Εσείς λαμβάνετε την πρωτοβουλία τον Αύγουστο, αν δεν κάνω λάθος, από ό,τι μας είπατε, του 2011 να παραδώστε αυτό το αρχείο στον κ. Βενιζέλο ως νέο πολιτικό προϊστάμενό σας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ): Ήταν και η πρώτη μας συνάντηση. Ο κ. Βενιζέλος, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε βεβαρημένο πρόγραμμα. Απουσίαζε στο εξωτερικό. Ήταν οι υποθέσεις αυτές που απασχολούν τη χώρα και θυμάμαι ότι μάλλον ήταν η πρώτη μας συνάντηση.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ενημέρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη συζήτηση που είχατε, αν προηγουμένως είχε με τον κ. Καπελέρη, ενεργήσει για τα συγκεκριμένα ονόματα ή δεν σας είπε τίποτα γι' αυτό το γεγονός; Δεν σας είπε ότι είχε στείλει στον κ. Καπελέρη, ονόματα από αυτή τη λίστα για να τα ελέγξει;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ): Όχι, δεν μου είπε.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπε, δηλαδή ότι έχω αυτή τη λίστα και τι ήταν εκείνο το οποίο σας είπε να κάνετε από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, γι' αυτή τη λίστα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ): Τίποτα. Μου έδωσε ένα αρχείο τον Ιούνιο του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ