Εξώδικο των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στην Χ.Κ.Τεγόπουλος - iefimerida.gr

Εξώδικο των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στην Χ.Κ.Τεγόπουλος

Εξώδικο των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στην Τεγόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξώδικο στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» έστειλαν 28 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας, ενόψει της επανακυκλοφορίας της την Πέμπτη. Μέσω αυτού ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο εξώδικό τους οι πρώην εργαζόμενοι αναφέρουν πως εξαναγκάστηκαν σε απόλυση από την εργασία τους γιατί η εταιρεία αρνούνταν την καταβολή μισθών τους. «Εφτασε μάλιστα στο σημείο να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διαδικασίες εξυγίανσης έχοντας κατά κύριο λόγο οφειλές μόνο σε εργαζομένους και αφού είχε εξασφαλίσει τα τραπεζικά ιδρύματα. Για το λόγο αυτό η αίτησή της απορρίφθηκε πανηγυρικά από το Πρωτοδικείο Αθηνών», συνεχίζουν στο εξώδικό τους οι πρώην εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Αντί η εταιρεία να καταβάλει και να εξασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων επέλεξε να συνδεθεί με άλλη εταιρεία, κύριο αντικείμενο της οποίας είναι η έκδοση της εφημερίδας " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ " με την επωνυμία " ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ " και να προβεί στην έκδοση της εφημερίδας κατά καταστρατήγηση των δικαστικών αποφάσεων περί συντηρητικής κατάσχεσης του τίτλου. Η παραχώρηση αυτή συνιστά δόλια αποξένωση από το κύριο περιουσιακό στοιχείο και σκοπό έχει την οικονομική μας ζημία.

Επιπλέον η επιχείρηση επικαλείται σχέδιο εξυγίανσης χωρίς να έρθει σε οποιοδήποτε επικοινωνία με την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η εταιρεία " ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ " λειτουργεί ως παρένθετη εταιρεία , σχηματίζουσα το κατάλληλο νομικό πέπλο κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό μεταξύ της Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και των κύριων μετόχων της εταιρείας και μοναδικό σκοπό έχει την εξασφάλιση των εσόδων και την αποφυγή ικανοποίησης των απαιτήσεων των εργαζομένων»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ