Βενιζέλος: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική είναι σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική είναι σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για παραπομπή του σε προακριτική επιροπή για το χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ακραία φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που παίζουν εν ου παικτοίς με το συμφέρον της χώρας».

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη πως καταμετρά ήδη δύο ήττες: Την πολιτική αναμέτρηση και τη συμφωνία με τους εταίρους.

Χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το κοινοβουλευτικό μέγεθος, ενώ όσο αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και δεν ενδιαφέρεται για την ουσία.

«Η επίθεση εναντίον της παράταξης, εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της χώρας. Ενοχλείται από τον δικό μας πολιτικό λόγο» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ηθικά και πολιτικά κατάπτυστο το κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «άφησαν οργανωμένους υπαινιγμούς για μένα και την οικογένεια μου ανενδοίαστα».

Υπερασπίστηκε τον χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τον ίδιο.

«Η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κείμενο ηθικά, πολιτικά και νομικά κατάπτυστο. Αυτοί που υπογράφουν δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που ανέλαβαν προσωπικά. Δεν είναι πρόταση είναι προκήρυξη της βίλας Αμαλία, όπου σήμερα έγινε προσπάθεια ανακατάληψη και κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου, το οποίο είναι το αυγό του Κολόμβου στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε την κοινωνία στα δίχτυα της πολιτικής αντίληψης της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε το ερώτημα που έκανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα «όταν χοροπηδούσαν δίπλα στον Βαξεβάνη», «γιατί καταψηφίσατε την άρση του τραπεζικού απορρήτου;». Γιατί θέλουν, εξήγησε, να αποκρύψουν την τεράστια προσπάθεια που κάναμε επί των ημερών μας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι το μέτωπο, από τη μια πλευρά με τους εκφραστές της μιζέριας, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που επενδύουν στην καταστροφή και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της ασφάλειας, της προοπτικής, της δουλειάς, της ανάκαμψης με πυρήνα τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλει να εκφράζει το ΠαΣοΚ που είναι στην εμπροσθοφυλακή».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζελος εξήγγειλε πως στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ότι θα τους ζητήσει να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των τριών κομμάτων για τη διαμόρφωση μιας συναινετικής , κοινής πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με διάθεση μεταρρυθμιστική και όχι για να γίνουν παιχνίδια με τους θεσμούς. «Δεν μπορούμε να μην συζητήσουμε για έναν άλλο ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας, για τον ρόλο και τον τρόπο εκλογής του. Η άμεση εκλογή από τον λαό θα πρέπει να συζητηθεί», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ