Ανακωχή στη Λυρική: τέλος στις στάσεις εργασίας, μεγάλες απώλειες στα έσοδα από ακυρώσεις - iefimerida.gr

Ανακωχή στη Λυρική: τέλος στις στάσεις εργασίας, μεγάλες απώλειες στα έσοδα από ακυρώσεις

Λευκή σημαία στη Λυρική: τέλος στις στάσεις εργασίας σε μια εβδομάδα όμως  χωρίς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακωχή από σήμερα στη Λυρική Σκηνή που επί ένα μήνα έζησε απίστευτες σκηνές με συνεχείς ακυρώσεις παραστάσεων, εντάσεις, ακόμη και λεκτικές αντιπαραθέσεις κοινού και απεργών.

Όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στη Λυρική, από σήμερα αναστέλλουν τις στάσεις εργασίας και επιθυμούν να προχωρήσουν σε νέες συνομιλίες με τη διοίκηση. Ουσιαστικά, αυτό που επιθυμούν είναι συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να του παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους περί μη ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.

Η λήξη των κινητοποιήσεων βέβαια λαμβάνει χώρα σε μια εβδομάδα που η Λυρική δεν έχει καμία προγραμματισμένη παράσταση – πέρα από αυτές της παιδικής σκηνής με την Κοκκινοσκουφίτσα- και ενώ ετοιμάζεται για τις παραστάσεις του Σικελικού Εσπερινού του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής. Ήδη έχει μειωθεί ο αριθμός των παραστάσεων του Σικελικού Εσπερινού σε 4 (24,25,26, 29 Ιανουαρίου) αν και αναζητούνται ημερομηνίες τον Μάρτιο προκειμένου να δοθούν άλλες τόσες. Η αναστάτωση στη Λυρική Σκηνή έχει επιφέρει απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την ακύρωση των παραστάσεων, ταυτόχρονα με πλήγμα στην καλή φήμη που κέρδισε τον τελευταίο χρόνο η Λυρική Σκηνή. Ταυτόχρονα βέβαια οι συμμετέχοντες στις στάσεις εργασίας (διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται σημαντικά.

Στις 31 Ιανουαρίου η Λυρική κατέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον των στάσεων εργασίας και το δικαστήριο απεφάνθη πως είναι παράνομες και παρεμποδίζουν το καλλιτεχνικό έργο, ενώ επιπλέον δεν επιτρέπουν να εργαστούν όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να προσέλθουν στην εργασία τους. Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, όμως από τις 4 Ιανουαρίου ξεκίνησαν νέες στάσεις εργασίας, αυτή τη φορά υπό τη σκέπη της ΠΟΘΑ που κατήγγειλε τη διοίκηση της Λυρικής για καταστολή συνδικαλιστικής δράσης. Ουσιαστικά από τις 9 Δεκεμβρίου και ως χθες οι στάσεις εργασίας ήταν καθημερινές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ