Σε κλάδο του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας το επίκεντρο του σεισμού στη Λήμνο - iefimerida.gr

Σε κλάδο του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας το επίκεντρο του σεισμού στη Λήμνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα δευτερεύοντα κλάδο του μεγάλου ρήγματος της βόρειας Ανατολίας, εντοπίζεται το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, νότια της Λήμνου.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σκορδίλης, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια από τη Λήμνο, είχε εστιακό βάθος 8 περίπου χιλιομέτρων.

«Είναι μια περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα. Παρακολουθούμε τη μετασεισμική εξέλιξη και περιμένουμε να περάσουν τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Σκορδίλης.

Το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας ξεκινάει από την Τουρκία και καταλήγει στις νήσους Σποράδες, σε μήκος 1.500 περίπου χιλιομέτρων.

Στο δευτερεύοντα κλάδο του νοτιοδυτικού του άκρου, είχαν σημειωθεί στο παρελθόν δύο ισχυροί σεισμοί: Το Φεβρουάριο του 1968, σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα, στο νησί του Αη Στράτη και να προκληθούν μεγάλες υλικές καταστροφές σε σπίτια. Επίσης, το 1775, είχε σημειωθεί σεισμός, μεγέθους 7 Ρίχτερ, με επίκεντρο στον ίδιο περίπου σεισμογόνο χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ