Στα 106 τα ναυάγια το 2012 - Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα περισσότερα - iefimerida.gr

Στα 106 τα ναυάγια το 2012 - Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα περισσότερα

Στα 106 τα ναυάγια το 2012 - Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα περισσότερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσίασαν τα ναυάγια μέσα στο 2012. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz μέσα στην προηγούμενη χρονιά καταγράφησαν 106 ναυάγια.

Ο αριθμός πάντως των ναυαγίων που σημειώθηκαν μέσα στο 2012 φαίνεται να είναι μειωμένος κατά 27% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της δεκαετίας 2001-2010.

Οι δύο σημαντικότερες ναυτικές καταστροφές που καταγράφησαν την προηγούμενη χρονιά ήταν αυτές του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στις 13 Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων, και του πορθμείου Ράμπολ Κουΐν ανοικτά της Παπούας-Νέας Γουϊνέας, στις 2 Φεβρουαρίου, με πάνω από 110 θύματα.

Όπως και στην περίοδο 2001-10, στην πλειονότητά τους τα ναυτικά ατυχήματα αποτελούνταν από ναυάγια φορτηγών πλοίων και ακολουθούν τα ναυάγια μικρότερων σκαφών και λέμβων.

Επιπλέον, όπως ακριβώς και στην αρχή της δεκαετίας του 2000, ως επί το πλείστον τα ναυάγια που καταγράφηκαν πέρυσι σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κίνας και στη νοτιοανατολική Ασία, 30 τον αριθμό, στα ανατολικά νερά της Μεσογείου και στον Εύξεινο Πόντο (15), καθώς και στα ανοικτά της Ιαπωνίας, της Βορείου Κορέας και της Κίνας (10).

Ο παράγοντας ανθρώπινο σφάλμα, που κατά κόρον οφείλεται στην κόπωση, παραμένει η κυριότερη αιτία των ναυτικών ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ