Στις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και μέσω ίντερνετ πληρωμή των φόρων - iefimerida.gr

Στις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και μέσω ίντερνετ πληρωμή των φόρων

Στις τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να προσέρχονται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ προκειμένου να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές που έχουν στις ΔΟΥ, καθώς και τους φόρους ακινήτων.

Μάλιστα η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλή για όσους έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, αφού θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

Σύμφωνα με τα Νέα οι τράπεζες, όπως ορίζεται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, δεν θα εισπράττουν την παραμικρή προμήθεια από τους φορολογούμενους, αλλά από το Δημόσιο 0,30 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή συν ΦΠΑ για κάθε πληρωμή φόρων μέσω καταστήματος και 0,10 ευρώ συν ΦΠΑ ανά συναλλαγή που γίνεται μέσω εναλλακτικών δικτύων όπως μέσω ATM ή web banking.

Για την εξόφληση της οφειλής, οι φορολογούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδική εφαρμογή που έχει ήδη ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων αναφορικά με την Ταυτότητα Οφειλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ