Tετ-α-τετ Σαμαρά-Μέρκελ το πρωί της Τρίτης - iefimerida.gr

Tετ-α-τετ Σαμαρά-Μέρκελ το πρωί της Τρίτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες επίσκεψη πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο και σήμερα το πρωί αναμένεται να συνταντηθεί στην καγκελαρία με την Ανγκελα Μέρκελ. Η ελληνική πλευρά καταγράφει αλλαγή του πολιτικού κλίματος στη Γερμανία υπέρ της Ελλάδας και στην κατεύθυνση αυτή καταβάλλουν εμφανείς προσπάθειες και οι δύο πλευρές.

Κατά την χθεσινοβραδυνή ομιλία του στο ετήσιο πολιτικοοικονομικό συνέδριο που οργανώνει ο εκδοτικός όμιλος Die Welt ο Πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη με φόντο την οικονομική κρίση, ενώ έδωσε έμφαση στη στενή ελληνο-γερμανική οικονομική συνεργασία, καθώς και τα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης για να ανακτήσει η χώρα και η ελληνική οικονομία την αξιοπιστία της.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι με όχημα τη σκληρή λιτότητα η Ελλάδα έχει κάνει άλματα στον πίνακα ανταγωνιστικότητας και υπογράμμισε εκ νέου ότι «η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης».

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στην μεγάλη ελληνική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον καθώς και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα δρομολογηθεί σύντομα. Εκανε επίσης ανοικτή πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας τη βούληση του κυβερνητικού συνασπισμού να κινηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Ανέκδοτο οι επενδύσεις»

Σκληρή επίθεση κατά της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποταγή στον «ακραίο νεοφιλελεύθερο μερκελισμό». Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει το σφυροκόπημα κατά της πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα, χαρακτηρίζοντας τις «κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ