«Το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ μίλησε» ισχυρίζονται τώρα οι εισαγγελείς - iefimerida.gr

«Το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ μίλησε» ισχυρίζονται τώρα οι εισαγγελείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εξέτασαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του usb που περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ και ανακάλυψαν πότε έγινε η μεταγραφή του από δισκέτα σε στικάκι. «Το στικάκι μίλησε», ισχυρίζονται.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει σήμερα η εφημερίδα τα Νέα η οποία αναφέρει ότι στη διάθεση των δύο εισαγγελέων βρίσκεται πλλέον η ημερομηνία «γέννησης» του μέσου αποθήκευσης και αυτό προσανατολίζει την πορεία της υπόθεσης.

Η ακριβής ημερομηνία της μεταγραφής του αποδεικτικού υλικού παραμένει βέβαια επτασφράγιστο μυστικό στα χέρια των δύο εισαγγελέων αλλά όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή έγινε επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Μένει να αποδειχθεί αν αυτό το στικάκι είναι το πρωτότυπο το οποίο παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ή αν πρόκειται για διαφορετικό στικάκι.

Ας σημειωθεί ότι κανένας από τους τέσσερις συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου που ήδη έχουν εξεταστεί από τους δύο εισαγγελείς δεν έχει καταθέσει ότι γνωρίσει κάτι ή ότι παρέλαβε από τα χέρια του πρώην υπουργού το επίμαχο cd για να το αντιγράψει ή για να το φυλάξει.

«Οσο κανένας από τους μάρτυρες δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου ότι εκείνος παρέδωσε το cd προς φύλαξη και τα ίχνη του χάθηκαν τόσο η σκιά των ενδεχόμενων ευθυνών βαραίνει προς την πλευρά του γιατί πρέπει να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του» σχολιάζουν δικαστικές πηγές, σύμφωνα με τα Νέα.

Ας σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι οι συγγενείς του πρώην υπουργού που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των λογαριασμών τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ την οποία παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ