Κορυφαίος όλων ο Μέσι - Κέρδισε τη Χρυσή μπάλα για τέταρτη φορά - iefimerida.gr

Κορυφαίος όλων ο Μέσι - Κέρδισε τη Χρυσή μπάλα για τέταρτη φορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως αναμενόταν ο Αργεντινός «μάγος» αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2012 και κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά επίτευγμα που κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Σε μια λαμπρή τελετή ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής κέρδισε τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντρές Ινιέστα και μπαίνει, πλέον, στο πάνθεον του ποδοσφαίρου ως ο μοναδικός που έχει κερδίσει τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα μπροστά από ιερά τέρατα όπως οι Κρόιφ, Πλατινί, Φαν Μπάστεν που την κατέκτησε «μόλις» τρεις φορές.

Προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί ο Μέσι είναι μόλις 25 ετών και πατάει γκάζι για νέα ρεκόρ.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μαδρίτης κυριάρχησαν και στην αλύτερη ενδεκάδα του 2012 καθώς έχουν από πέντε παίκτες στην «ντρημ τιμ» με μοναδική σφήνα τον εντυπωσιακό Ρανταμέλ Φαλκάο της Ατλέτικο.

Η κορυφαία 11άδα του 2012:

Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα)
Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)
Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Κορυφαίος προπονητής της χρονιά αναδείχθηκε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε της εκπληκτικής παγκόσμιας και ευρωπαίας πρωταθλήτριας εθνικής Ισπανίας αφήνοντας πίσω του τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο.

Κοινώς, οι Ισπανοί και οι ισπανικές ομάδες σάρωναν στα βραβεία της Χρυσή Μπάλας εκτός από εκείνο του καλύτερου γκολ για το 2012 που ανήκει στον Μίροσλαβ Στόχ της Φενέρμπαχτσε για το εκπληκτικό γκολ που είχε πετύχει εναντίον της Γκεντζεμπιρλιγκι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ