Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα - iefimerida.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ΕΦΚ στα καύσιμα ζητά μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε αναφέρει πως εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση λόγω της αδυναμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης και ζητά να μάθει από τον κ. Στουρνάρα, ποια είναι η πορεία τω εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κυρία Μπακογιάννη έχει ως εξής:


«Παρά τον εξαπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης του εν λόγω καυσίμου κατά 70% δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων, αλλά έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

Οι τελευταίοι έλεγχοι δείχνουν ότι περίπου το 20% των πρατηρίων διακινεί νοθευμένα καύσιμα στην αγορά. Επομένως, οι προσδοκίες περί αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου δεν έχουν δικαιωθεί. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα να εντείνεται ακόμα περισσότερο η ανθρωπιστική κρίση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι η πορεία των δημοσίων εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010, 2011 και 2012;

2. Σκοπεύετε να μειώσετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ