Η «ΥπερΔιαύγεια» ρίχνει περισσότερο φως στα δημόσια έγγραφα - iefimerida.gr

Η «ΥπερΔιαύγεια» ρίχνει περισσότερο φως στα δημόσια έγγραφα

Η «ΥπερΔιαύγεια» ρίχνει περισσότερο φως στα δημόσια έγγραφα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προηγούμενη Άνοιξη ξεκίνησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα «Υπερδιαύγεια» για να διευκολύνει την αναζήτηση στις κρατικές αποφάσεις και τα δημόσια έγγραφα. Τώρα η ιστοσελίδα ανανεώθηκε με νέες λειτουργίες.

Όπως είχε αναφέρει τότε το iefimerida.gr, η ΥπερΔιαύγεια (http://yperdiavgeia.gr) είναι μια δουλειά του Μηχανικού Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, Βαγγέλη Μπάνου. Στόχος της ιστοσελίδας είναι να επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν στοιχεία στο περιεχόμενο των κρατικών αποφάσεων και των δημοσίων εγγράφων που δημοσιεύονται πλέον υποχρεωτικά στην Δι@ύγεια.

Τώρα, η ΥπερΔιαύγεια ανανεώθηκε παρέχοντας νέες υπηρεσίες που κάνουν ευκολότερη την εκμετάλλευση των δημόσιων δεδομένων για κοινωφελείς σκοπούς. Ειδικότερα, η νέα μορφή της ιστοσελίδας επιτρέπει:

α) Αποθήκευση ολόκληρων των αρχείων της Διαύγειας ώστε να είναι διαθέσιμα όταν δεν λειτουργεί η τελευταία, πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά.

β) Προεπισκόπηση των εγγράφων: Ο χρήστης μπορεί να βλέπει άμεσα την πρώτη σελίδα του κειμένου ώστε να μπορεί πολύ γρήγορα να πλοηγείται και να διαλέγει την απόφαση που θέλει να κατεβάσει.

γ) Βελτιωμένη αναζήτηση στο περιεχόμενο με σύνθετα φίλτρα αναζήτησης: ανά οργανισμό, τύπο απόφασης, υπογράφοντα και χρόνο δημοσίευσης.

Τέλος, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο, η ιστοσελίδα διαθέτει πλέον και ένα πολύ πιο ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον με έμφαση στην ταχύτητα και την ευχρηστία.

Για τους γνώστες της Πληροφορικής, αξίζει να σημειωθεί πως η ΥπερΔιαύγεια έχει αναπτυχθεί πάνω σε Debian GNU/Linux, με χρήση γνωστών τεχνολογιών ανοικτού κώδικα (MySQL, nginx, php-fpm, cakephp, twitter bootstrap, και google web fonts).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ