Καταβρόχθισαν κέικ μήκους δύο χιλιομέτρων σε μισή ώρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Καταβρόχθισαν κέικ μήκους δύο χιλιομέτρων σε μισή ώρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Μεξικού στο παραδοσιακό φαγοπότι που προηγείται των Θεοφανίων και γιόρτασαν καταβροχθίζοντας ένα κέικ μήκους 1,9 χιλιομέτρων που ζύγιζε 9,4 τόνους.

Για την κατασκευή του «Κέικ των Βασιλιάδων» όπως ονομάστηκε, χρειάστηκαν 4,9 τόνοι αλεύρι,2,8 τόνοι βούτυρο, ένας τόνος ζάχαρη και μαρμελάδα και εκατοντάδες κιλά καραμελωμένα φρούτα και πάνω από 43 χιλιάδες αβγά σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Μιγκέλ Ανχελ Μανκέρα.

Υπολογίζεται ότι μοιράστηκαν περίπου διακόσιες χιλιάδες κομμάτια ενώ οι «καλεσμένοι» χρειάστηκαν μόλις μισή ωρίτσα για να εξαφανίσουν το τεράστιο κέικ.

Καταβρόχθισαν κέικ μήκους δύο χιλιομέτρων σε μισή ώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στις δυτικές χώρες και ιδιαίτερα εκείνες της Λατινικής Αμερικής τα Θεοφάνεια συμβολίζουν τον ερχομό των τριών μάγων με τα δώρα στη φάτνη για να αποδώσουν τα δώρα στο μωρό Ιησού και όχι τη βάπτιση του Θεανθρώπου.

Στο εσωτερικό του κέικ είναι κρυμμένη μια μικρή κούκλα του Ιησού και όποιος την βρει πρέπει να φτιάξει tamales (παραδοσιακό μεξικάνικο έδεσμα), για τις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα που γιορτάζεται η είσοδος του Ιησού στο Ναό, για όσους μοιράστηκαν το ψωμί.

Καταβρόχθισαν κέικ μήκους δύο χιλιομέτρων σε μισή ώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Καταβρόχθισαν κέικ μήκους δύο χιλιομέτρων σε μισή ώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Καταβρόχθισαν κέικ μήκους δύο χιλιομέτρων σε μισή ώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ