Ως ύποπτοι θα κληθούν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Ως ύποπτοι θα κληθούν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο γραφείο των οικονομικών Εισαγγελέων θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού και οι σύζυγοί τους, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ που παραδόθηκε στις αρχές, θα κληθούν ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων.

Οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου θα κληθούν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας, την ώρα που ολοκληρώνεται ο φορολογικό έλεγχος από τα στελέχη του ΣΔΟΕ για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού.

Παράλληλα, οι δύο Εισαγγελείς θα απευθυνθούν εκ νέου στους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και Διώτη προκειμένου να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την έρευνα που έγινε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να κληθούν στο πλαίσιο της έρευνας και στενοί συνεργάτες του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου, στο οποίο δόθηκε για «φύλαξη» το επίμαχο cd.

Ελένη Παπακωνσταντίνου: Δικά και νόμιμα τα χρήματα στην HSDC

«Τα χρήματα στο λογαριασμό μου στον τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων» ανέφερε σε δήλωσή της η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση και υπογράμμισε: «Είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός μου και είναι γνωστή η επαγγελματική μου πορεία».

Η κ. Παπακωνσταντίνου είναι δικηγόρος και διατηρεί δικηγορικό γραφείο με την αδελφή της Μαρίνα. Μέχρι σήμερα ήταν στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου από το οποίο παραιτήθηκε.

Τι δείχνουν οι καταθέσεις για τα πρόσωπα της λίστας

Εντυπωσιακά είναι τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τη σύγκριση των στοιχείων που περιείχε η λίστα Λαγκάρντ.

Αρκετά άτομα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα της Ελβετίας δεν καλύπτουν τα αναφερόμενα ποσά με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, με το υπουργείο Οικονομικών να λαμβάνει δράση τόσο σε φορολογικό όσο και σε ποινικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ